Jahodový džem v pomalom hrnci

Jahodový džem v pomalom hrnci

Jahodový džem v pomalom hrnci K receptu

Recept na jahodový džem v pomalom hrnci bude užitočný pre tých, ktorí vždy robia veľa rôznych príprav na zimu. Takže pomocou tohto zariadenia si môžete trochu uľahčiť život! Čo tým myslíme? Že džem v pomalom hrnci zaručene neprihorí a „neutečie“. Týmto spôsobom môžete robiť iné veci súčasne, len občas odstrániť penu z povrchu bobúľ vriacich v sirupe. Výsledkom bude dokonalý jahodový džem, ktorého chuť ocenia blízki aj hostia.

zložitosť: ľahko Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 hodínMultivaričPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIUjahody – 1 kg cukor – 1,2 kg Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si pomalý hrniec, jahody a cukor. Roztrieďte bobule, odstráňte všetky pokrčené alebo poškodené, zvyšné opatrne opláchnite studenou tečúcou vodou a osušte ich, rozložte ich na papierovú utierku.

Jahodový džem v pomalom hrnci
Jahodový džem v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 2

Odstráňte stopky a sepaly z jahôd. Preneste bobule do misky multivarky. Pridajte cukor a nechajte cez noc (8-10 hodín) pod čistým uterákom.

Jahodový džem v pomalom hrnci
Jahodový džem v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 3

Ráno skontrolujte stav jahôd. Bobule by mali dať veľa šťavy, v ktorej sa rozpustí takmer všetok cukor. Zvoľte režim zariadenia „Multi-cook“, nastavte teplotu na 160°C.

Jahodový džem v pomalom hrnci
Jahodový džem v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 4

Bez zakrývania pomalého hrnca priveďte jahody v sirupe do varu. Varte asi 30 minút, pričom penu pravidelne odstraňujte. Stále by ste nemali zatvárať multivark!

Jahodový džem v pomalom hrnci
Jahodový džem v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 5

Pripravte si poháre a viečka na džem. Dôkladne umyte odmasťovačom alebo sódou bikarbónou. Naplňte poháre vodou takmer po vrch. Sterilizujte v mikrovlnnej rúre 2-3 minúty. Vyklopte na papierové obrúsky a nechajte uschnúť. Viečka sa dajú jednoducho uvariť.

Jahodový džem v pomalom hrnci
Jahodový džem v pomalom hrnci (gastronom.ru)

Krok 6

Horúci jahodový džem nalejeme do pripravených suchých pohárov a zvinieme vrchnáky. Vyklopte na dvojito zloženú utierku a nechajte úplne vychladnúť.

Jahodový džem v pomalom hrnci
Jahodový džem v pomalom hrnci (gastronom.ru)

UŽITOČNÉ RADY

Jahodový džem je najlepšie vyrobený zo stredne veľkých bobúľ. Veľké sa s najväčšou pravdepodobnosťou počas procesu varenia rozpadnú, čo nebude mať najlepší vplyv na vzhľad misky.

MIMOchodom

Ak naozaj neviete, ako pripraviť jahodový džem, pretože ste to ešte nikdy nerobili, určite si pozrite náš recept. S výsledkom budete veľmi spokojní! Dobrá vec na multivarke je, že sa stará o všetky detaily, čo vám umožňuje sústrediť sa na proces.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Clanky Cirkus Lánik