Kompót z červených ríbezlí na zimu

Kompót z červených ríbezlí na zimu

Kompót z červených ríbezlí na zimu K receptu

Pripravovali ste si niekedy na zimu kompót z červených ríbezlí? Ak nie, potom je čas vyplniť túto medzeru vo vašom kulinárskom „vzdelaní“! Recept na kompót je jednoduchý a zrozumiteľný pre každého: umyte bobule, nalejte ich do sterilizovanej trojlitrovej nádoby, naplňte ich cukrovým sirupom a uzavrite. Ukazuje sa, že ide o veľmi chutný nápoj, ktorý v ponuke môže nahradiť džúsy a sódu z obchodu. Ako zabezpečiť, aby kompót z červených ríbezlí vydržal celú zimu? Dodržiavajte pravidlá predpísané v recepte a plechovku nápoja uchovávajte na chladnom a suchom mieste, mimo dosahu svetla.

zložitosť: ľahko Kalórie: 128,17 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 30 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 0,40 g/0,13 g/30,06KonzervovaniePrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍČervené ríbezle 800 gCukor 300 gVoda 2,6 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na kompót z červených ríbezlí si pripravte 3-litrovú nádobu a veko. Dôkladne ich umyte sódou bikarbónou alebo iným odmasťovačom. Nádobu sterilizujte v rúre vyhriatej na 120°C. Stačí variť pokrievku.

Kompót z červených ríbezlí na zimu
Kompót z červených ríbezlí na zimu (gastronom.ru)

Krok 2

Pripravte si červené ríbezle. Triediť bobule, odstráňte vetvy. Opláchnite ríbezle studenou vodou a osušte ich, rozložte ich na dve alebo tri vrstvy papierových utierok.

Kompót z červených ríbezlí na zimu
Kompót z červených ríbezlí na zimu (gastronom.ru)

Krok 3

Varte sirup na kompót. Nasypte cukor do hrnca a naplňte ho vodou. Dajte na vysoký oheň a priveďte do varu. Cukor by sa mal úplne rozpustiť. Kompótový sirup povaríme 3 minúty.

Kompót z červených ríbezlí na zimu
Kompót z červených ríbezlí na zimu (gastronom.ru)

Krok 4

Položte nádobu na horúci stojan alebo drevenú dosku. Nalejte bobule cez široký lievik. Postupne, aby nedošlo k prasknutiu nádoby, nalejte vriaci sirup.

Kompót z červených ríbezlí na zimu
Kompót z červených ríbezlí na zimu (gastronom.ru)

Krok 5

Umiestnite veko na nádobu s ríbezľami v sirupe a uzavrite. Prevráťte ho na zložený uterák a zabaľte do teplej prikrývky. Ríbezľový kompót necháme úplne vychladnúť, potom ho odložíme na zimu.

Kompót z červených ríbezlí na zimu
Kompót z červených ríbezlí na zimu (gastronom.ru)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Kompót z červených ríbezlí na zimu sa ukazuje ako dosť hustý a sladký, takže ho zvyčajne pijú zriedený pitnou vodou. Nedoporučovali by sme znižovať množstvo cukru, inak sa bude výrobok horšie skladovať.

MIMOchodom

Červené ríbezle v tomto kompóte môžu byť doplnené čiernou a bielou, rovnako ako jablká alebo hrušky. Vyskúšajte rôzne možnosti: získate úplne iné, ale rovnako úžasné chute!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik