Čerešne vo vlastnej šťave

Čerešne vo vlastnej šťave

Čerešne vo vlastnej šťave K receptu

Čerešne vo vlastnej šťave sú skutočným darčekom pre domáceho cukrára: kedykoľvek počas roka s nimi môžete piecť koláče, torty a zákusky. Môžete ho jesť aj v čistej forme ako dezert. Veľmi radi pridávame ovocie spolu so šťavou do zmrzliny alebo zmrzliny! Výsledkom je vynikajúca pochúťka, ktorá sa jednoducho nedá odmietnuť. Zloženie produktu je čo najjednoduchšie: ovocie a cukor. Zároveň sa ukáže, že chuť čerešní je veľmi bohatá, pretože sú varené vo vlastnej šťave bez pridania vody. Množstvo cukru sa môže mierne znížiť: sterilizácia zaistí bezpečnosť obrobku. Dôrazne odporúčame použiť tento recept a pripraviť si niekoľko pohárov čerešní vo vlastnej šťave, aby ste si v zime užili chute a vône leta.

zložitosť: priemer Kalórie: 111,10 kcal/porcia Porcie: 30 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 3 hodiny Použité: 0,59 g/0,37 g/26,57PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 30 PORCIÍČerstvé čerešne 2200 gCukor 550 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si čerešne. Najprv ho dôkladne roztrieďte, potom umyte a položte na papierové obrúsky, aby sa ovocie vysušilo. Odstráňte semená z čerešní (to sa dá urobiť pomocou špeciálneho zariadenia alebo staromódnym spôsobom pomocou vlásenky). Hotové ovocie ihneď vložte do veľkej smaltovanej misy.

Čerešne vo vlastnej šťave
Čerešne vo vlastnej šťave (gastronom.ru)

Krok 2

Pridajte cukor. Višne veľmi jemne premiešajte rukami, aby ste zabezpečili rovnomerné rozloženie. Misku prikryte gázou. Nechajte pri izbovej teplote, kým čerešne nepustia šťavu (to bude trvať asi tri hodiny).

Čerešne vo vlastnej šťave
Čerešne vo vlastnej šťave (gastronom.ru)

Krok 3

Počas tejto doby si pripravte 4 0,5-litrové poháre. Umyte ich a viečka (plech, skrutka) sódou bikarbónou alebo prostriedkom na umývanie riadu. Sterilizujte akýmkoľvek pohodlným spôsobom. Vyklopte na čistú utierku a nechajte vychladnúť.

Čerešne vo vlastnej šťave
Čerešne vo vlastnej šťave (gastronom.ru)

Krok 4

Čerešne spolu s uvoľnenou šťavou rovnomerne rozdeľte malou naberačkou do suchých sterilizovaných pohárov. Zakryte viečkami. Potom bude potrebné čerešne v pohároch sterilizovať.

Čerešne vo vlastnej šťave
Čerešne vo vlastnej šťave (gastronom.ru)

Krok 5

Na dno veľkej panvice položte zloženú utierku. Umiestnite do nej poháre čerešní. Nalejte vodu, kým nedosiahne vešiaky. Položte panvicu na oheň.

Čerešne vo vlastnej šťave
Čerešne vo vlastnej šťave (gastronom.ru)

Krok 6

V hrnci priveďte do varu vodu. Poháre s čerešňami sterilizujte 15 minút na miernom ohni. Odstráňte panvicu zo sporáka. Po jednom vyberajte poháre a zrolujte ich (v prípade skrutkovacích uzáverov ich zaskrutkujte).

Čerešne vo vlastnej šťave
Čerešne vo vlastnej šťave (gastronom.ru)

Krok 7

Poháre s čerešňami prevráťte na zloženú utierku, prikryte hrubou prikrývkou a nechajte úplne vychladnúť. Môžu byť skladované na suchom, tmavom a chladnom mieste.

Čerešne vo vlastnej šťave
Čerešne vo vlastnej šťave (gastronom.ru)

MIMOchodom

Na varenie by ste mali používať veľké čerešne: dávajú viac šťavy. Takéto ovocie si navyše po uvarení lepšie zachová svoj tvar. A ich dužina je hutnejšia, ideálna do dezertov.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak plánujete uchovávať čerešne vo vlastnej šťave v chladničke, poháre nezrolujte, ale jednoducho ich prikryte plastovými viečkami. V tomto prípade by sa však mal obrobok použiť do 7–10 dní.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik