Ľahko nasolené uhorky s octom
K receptu
Ak máte radi chuť nakladanej zeleniny, pripravte si jemne nasolené uhorky so sústo. Ide o jeden z najrýchlejších spôsobov, ako získať pikantné uhorky s jemnou kyslosťou a ocot v nich vôbec necítiť. Postup je rovnaký ako pri nakladaní jednoduchým spôsobom bez octu – najskôr si pripravíme horúci nálev s cukrom a soľou, potom uhorky nasypeme do nádob a na záver pridáme trochu octu. Nezabudnite pridať kôpor a iné bylinky, listy ríbezlí a čerešní a cesnak. Zlepšia chuť a zvýraznia vôňu marinády. Keď soľanka vychladne, môžete ochutnať uhorky, ale je lepšie počkať do rána, potom sa chuť stane intenzívnejšou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 79,76 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 15 min Pridať. čas: 8 hodín Použité: 2,04 g/0,28 g/17,43VečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍuhorky 1 kgCesnak 4 klinčekyKôpor s dáždnikmi 2 pobočkyĽubovník 1 kusListy ríbezlí 3 ks.Na marinádu na 1 liter vody:Soľ 1 polievková lyžica.Cukor 2 polievkové lyžice.ocot 9% 1 polievková lyžica.Bobkový list 2 ks.Zrnká čierneho korenia 5 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak chcete rýchlo pripraviť jemne solené uhorky s octom, najskôr pripravte všetky ingrediencie. Uhorky, listy ríbezlí a bylinky opláchneme v studenej vode a scedíme v cedníku. Cesnak ošúpeme. Ak chcete, môžete ovocie namočiť na 2-4 hodiny do studenej vody.
Ľahko solené uhorky s octom (gastronom.ru)
Krok 2
Po nakysnutí odrežeme všetky konce uhoriek. Kôpor a ľubovník nasekáme nahrubo, rovnako aj listy ríbezlí. Ošúpaný cesnak nakrájame na malé kúsky.
Ľahko solené uhorky s octom (gastronom.ru)
Krok 3
Na marinádu priveďte vodu v hrnci do varu. Pridajte soľ a cukor podľa receptu, korenie a bobkový list a ihneď odstráňte z tepla. Miešajte soľ a cukor, kým sa úplne nerozpustí. Do roztoku nalejte ocot.
Ľahko solené uhorky s octom (gastronom.ru)
Krok 4
Na dno nádoby položte niekoľko listov ríbezlí, byliniek a cesnaku. Pripravené uhorky naukladáme zvislo do zaváracieho pohára, posypeme cesnakom, kôprom a ľubovníkom.
Ľahko solené uhorky s octom (gastronom.ru)
Krok 5
Zeleninu zalejeme horúcou marinádou až po okraj nádoby. Prikryjeme pokrievkou a necháme vychladnúť. Nechajte uhorky cez noc pri izbovej teplote. Do rána bude pripravené chutné občerstvenie.
Ľahko solené uhorky s octom (gastronom.ru)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Chuť jemne nasolených uhoriek s octom do značnej miery závisí od byliniek a byliniek, ktoré do dózy pridáte. Môžete použiť nielen tradičné listy kôpru a chrenu, ale aj estragón, bazalku, zeler, listy rôznych ovocných stromov a kríkov.
MIMOchodom
Pri príprave jemne nasolených uhoriek s octom niektorí šéfkuchári reštaurácie ošúpu uhorky a nakrájajú ich na štvrtiny. Takto sa rýchlejšie osolia a pri podávaní vyzerajú nezvyčajne.