Marshmallow marhuľový
K receptu
Marhuľová marshmallow je ideálna prírodná pochúťka, ktorá naštartuje každú marmeládu z obchodu. Niektorí môžu byť veľmi prekvapení, pretože zvyčajne sa pod týmto „názvom“ skrýva vzdušná biela pochúťka. Toto je možnosť, ktorú na ruskej pôde vymysleli francúzski kuchári: do ovocného pyré začali pridávať šľahané bielka. Do tohto momentu sa marshmallow pripravoval presne tak, ako je popísané v našom recepte – z cukru a nejakého ovocia. Najčastejšie sa na tento dezert používali jablká, ale s marhuľami je to veľmi chutné a krásne. Takže, poďme sa pripraviť!
zložitosť: ľahko Kalórie: 268,13 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 48 h Použité: 0,60 g/0,07 g/65,82DezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUMarhuľový 1 kgCukor 900 gKyselina citrónová ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si marhuľové pyré. Ovocie umyte a osušte. Nakrájajte na polovice a odstráňte kôstky. Pripravené marhule vložte do hrnca a naplňte studenou vodou, kým ich nezakryje.
Marhuľový marshmallow (gastronom.ru)
Krok 2
Umiestnite hrniec s marhuľami na strednú teplotu a priveďte do varu. Varíme za občasného miešania, kým ovocie nezmäkne. Hmota by mala byť dosť hustá.
Krok 3
Horúce ovocie prelisujeme cez jemné kovové sitko. Výsledné marhuľové pyré nalejte do hrnca. Pridajte cukor a kyselinu citrónovú. Varte 2 hodiny na miernom ohni za stáleho odstránenia peny.
Marhuľový marshmallow (gastronom.ru)
Krok 4
Rúru predhrejeme na 70°C. Formičky s rozmermi cca 20×20 cm vystelieme papierom na pečenie. Nalejte do nich marhuľovú hmotu vo vrstve 2–2,5 cm a vložte do rúry na 48 hodín. Pravidelne kontrolujte stav marshmallow.
Marhuľový marshmallow (gastronom.ru)
Krok 5
Ak je vonku horúce počasie, marshmallow sa môže sušiť na vzduchu. Formu s marhuľovou hmotou stačí nechať 2-3 dni pod prístreškom na dobre vetranom mieste prikrytú gázou proti hmyzu.
Krok 6
Marhuľové „stuhy“ zrolujte na voľné polená a vložte do kartónových krabíc alebo plastových nádob. Skladujte pri izbovej teplote na suchom a tmavom mieste.
UŽITOČNÉ RADY
Ak sú marhule príliš šťavnaté, čas sušenia marshmallow by sa mal zvýšiť na 2,5 dňa. V tomto prípade je však možné teplotu rúry znížiť o 5–10 stupňov, aby sa ovocné pyré nespálilo.
MIMOchodom
Správne pripravená, dobre usušená marhuľová pastilka sa dá skladovať pomerne dlho. Z vlastnej skúsenosti však povieme, že táto pochúťka sa zvyčajne zje do niekoľkých dní, a tak sa nám nikdy nepodarilo presne určiť dátum spotreby.