Marshmallow marhuľový

Marshmallow marhuľový

Marshmallow marhuľový K receptu

Marhuľová marshmallow je ideálna prírodná pochúťka, ktorá naštartuje každú marmeládu z obchodu. Niektorí môžu byť veľmi prekvapení, pretože zvyčajne sa pod týmto „názvom“ skrýva vzdušná biela pochúťka. Toto je možnosť, ktorú na ruskej pôde vymysleli francúzski kuchári: do ovocného pyré začali pridávať šľahané bielka. Do tohto momentu sa marshmallow pripravoval presne tak, ako je popísané v našom recepte – z cukru a nejakého ovocia. Najčastejšie sa na tento dezert používali jablká, ale s marhuľami je to veľmi chutné a krásne. Takže, poďme sa pripraviť!

zložitosť: ľahko Kalórie: 268,13 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 2 hodiny 30 minút Pridať. čas: 48 h Použité: 0,60 g/0,07 g/65,82DezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUMarhuľový 1 kgCukor 900 gKyselina citrónová ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si marhuľové pyré. Ovocie umyte a osušte. Nakrájajte na polovice a odstráňte kôstky. Pripravené marhule vložte do hrnca a naplňte studenou vodou, kým ich nezakryje.

Marshmallow marhuľový
Marhuľový marshmallow (gastronom.ru)

Krok 2

Umiestnite hrniec s marhuľami na strednú teplotu a priveďte do varu. Varíme za občasného miešania, kým ovocie nezmäkne. Hmota by mala byť dosť hustá.

Krok 3

Horúce ovocie prelisujeme cez jemné kovové sitko. Výsledné marhuľové pyré nalejte do hrnca. Pridajte cukor a kyselinu citrónovú. Varte 2 hodiny na miernom ohni za stáleho odstránenia peny.

Marshmallow marhuľový
Marhuľový marshmallow (gastronom.ru)

Krok 4

Rúru predhrejeme na 70°C. Formičky s rozmermi cca 20×20 cm vystelieme papierom na pečenie. Nalejte do nich marhuľovú hmotu vo vrstve 2–2,5 cm a vložte do rúry na 48 hodín. Pravidelne kontrolujte stav marshmallow.

Marshmallow marhuľový
Marhuľový marshmallow (gastronom.ru)

Krok 5

Ak je vonku horúce počasie, marshmallow sa môže sušiť na vzduchu. Formu s marhuľovou hmotou stačí nechať 2-3 dni pod prístreškom na dobre vetranom mieste prikrytú gázou proti hmyzu.

Krok 6

Marhuľové „stuhy“ zrolujte na voľné polená a vložte do kartónových krabíc alebo plastových nádob. Skladujte pri izbovej teplote na suchom a tmavom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Ak sú marhule príliš šťavnaté, čas sušenia marshmallow by sa mal zvýšiť na 2,5 dňa. V tomto prípade je však možné teplotu rúry znížiť o 5–10 stupňov, aby sa ovocné pyré nespálilo.

MIMOchodom

Správne pripravená, dobre usušená marhuľová pastilka sa dá skladovať pomerne dlho. Z vlastnej skúsenosti však povieme, že táto pochúťka sa zvyčajne zje do niekoľkých dní, a tak sa nám nikdy nepodarilo presne určiť dátum spotreby.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Clanky Cirkus Lánik