Mierne solené uhorky za deň

Mierne solené uhorky za deň

K receptu

Ako pripraviť jemne nasolené uhorky deň vopred? Tajomstvo je jednoduché: použite horúcu soľanku. Ak uhorky „dozrievajú“ v studenom náleve na druhý alebo tretí deň, potom naplnené horúcim nálevom budú pripravené na konzumáciu do 12 hodín. Na morenie si môžete vziať akúkoľvek zeleninu podľa vášho vkusu. Do nálevu na uhorky sa tradične pridáva cesnak, kôprové dážďovky, chrenové listy a ovocné stromy. Keď tieto jemne nasolené uhorky vychladnú, mali by ste ich ihneď vložiť do chladničky, kde si dlhšie zachovajú sviežu chuť a rýchlo nekysnú.

zložitosť: ľahko Kalórie: 35,34 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 30 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 1,90 g/0,24 g/6,61PrázdneINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍuhorky 2 kgCesnak 5 klinčekovKôprové dáždniky 3 ks.Listy ríbezlí 5 ks.čerešňové listy 5 ks.Listy chrenu 3 ks.Zrnká čierneho korenia 10 ks.Pre soľanku na 1 liter vody:Soľ 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Všetky suroviny na jemne nasolené uhorky si pripravte deň vopred. Listy čerešní, ríbezlí, chrenu a kôpru umyjeme a vložíme do cedníka, aby odkvapkali. Namočte uhorky na pár hodín do studenej vody. Strúčiky cesnaku prekrojíme na polovicu.

Mierne solené uhorky za deň
Mierne solené uhorky za deň (gastronom.ru)

Krok 2

Namočenú zeleninu scedíme a dáme do cedníka. Odrežte konce uhoriek. Je to potrebné, aby soľanka rýchlejšie prenikla dovnútra a uhorky sa stali chrumkavými.

Mierne solené uhorky za deň
Mierne solené uhorky za deň (gastronom.ru)

Krok 3

Chren, čerešňa, listy ríbezlí nakrájame podľa želania. Nasekajte aj kôpor spolu so stonkami. V tejto forme zelenina rýchlo uvoľní svoju arómu do soľného roztoku. Na dno panvice alebo nádoby položte pripravené korenie a kúsky cesnaku.

Mierne solené uhorky za deň
Mierne solené uhorky za deň (gastronom.ru)

Krok 4

Na zeleň položte uhorky, každú vrstvu posypte kôprom, listami ríbezlí a chrenu a cesnakom. Do nádoby pridajte zrnká čierneho korenia. Uhorky zakryte listami chrenu.

Mierne solené uhorky za deň
Mierne solené uhorky za deň (gastronom.ru)

Krok 5

Horúci nálev na jemne nasolené uhorky pripravte deň vopred. Potrebné množstvo vody privedieme do varu v hrnci. Pridajte soľ a odstráňte z tepla. Miešajte soľ, kým sa úplne nerozpustí. Nechajte roztok vychladnúť 5 minút.

Mierne solené uhorky za deň
Mierne solené uhorky za deň (gastronom.ru)

Krok 6

Naplnenú panvicu naplňte horúcou (ale nie vriacou) soľankou, položte na ňu tanier a položte závažie. Nechajte uhorky v slanom náleve jeden deň pri izbovej teplote.

Mierne solené uhorky za deň
Mierne solené uhorky za deň (gastronom.ru)

Krok 7

Po dni sú ľahko nasolené uhorky pripravené na jedenie. Zároveň sa ich farba prakticky nemení. Umiestnite ich do chladničky. Každý deň sa chuť a farba uhoriek zmení. Na 6. deň budú silne solené.

Mierne solené uhorky za deň
Mierne solené uhorky za deň (gastronom.ru)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Prečo odrezávať konce uhoriek pri morení a nakladaní? Nakrájané uhorky lepšie absorbujú marinádu, vďaka čomu sú pevné a chrumkavé. Po druhé, na koncoch môžu zostať nečistoty, ktoré sa ťažko umývajú.

MIMOchodom

Na akékoľvek nakladanie, bez ohľadu na to, či ide o jemne solené uhorky deň vopred alebo pripravené na zimu, by ste nemali používať jódovú alebo ochutenú soľ. Najlepším produktom na tento účel je stredná alebo hrubá kamenná alebo kuchynská soľ bez prísad.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik