Mrazené tvarohové koláče: najlepšia voľba pre rýchle raňajky
Mrazené tvarohové koláče – prečo je to potrebné? Vo všeobecnosti sú tvarohové koláče náš ruský fetiš, ktorý milujú dospelí aj deti a mnohí sú pripravení jesť každý deň. Jedným problémom je, že len málo ľudí chce každý deň variť tvarohové koláče. A dobrým riešením je dať sa raz dokopy, pripraviť veľa naraz a zamraziť! Povieme vám, ako správne pripraviť mrazené tvarohové koláče.
Mrazené tvarohové koláče: fázy prípravy
Príprava tvarohovej hmoty
- Aby boli tvarohové koláče viac tvarohové ako múčne, vezmite čo najsuchší tvaroh (alebo pod tlakom vytlačte prebytočnú tekutinu).
- Nemali by ste brať nízkotučný tvaroh: lahodné tvarohové koláče sa získavajú s obsahom tuku najmenej 5% a ešte lepšie od 9 do 18%.
Na 500 g tvarohu stačí 1 vajce na prípravu mrazených tvarohových koláčov (môžete pridať ešte 1–2 žĺtky pre hodvábnejšiu štruktúru), 1 polievková lyžica. l. cukor, 1/2 lyžičky. soľ, 2 lyžice. l. krupice a 2 lyžice. l. múku alebo kukuričný škrob.
Rozloženie produktov pre mrazené tvarohové koláče
Všetky ingrediencie pripravené na tvarohové koláče môžete miesiť ručne alebo môžete použiť mixér alebo mixér.
Spustenie prípravy tvarohovej hmoty na mrazené tvarohové koláče
Formovanie budúcich mrazených tvarohových koláčov
Keď sa tvarohová hmota stane homogénnou, mala by sa vložiť do chladničky na 30 minút alebo ešte lepšie na niekoľko hodín. Robí sa to tak, aby krupica/múka nabobtnala, nasala všetku tekutinu a mrazené cheesecaky sa na panvici počas varenia nerozpadli.
Tvarovacia hmota na výrobu mrazených tvarohových koláčov
Keď tvarohovú hmotu vyberieme z chladničky, položíme ju na stôl alebo dosku posypanú múkou. Vytvarujeme hustú klobásu a rozdelíme na rovnaké časti. Ak varíte veľa mrazených tvarohových koláčov, použite váhu.
Najprv z cesta vytvorte guľky a potom ich vyrovnajte
Najprv z cesta urobte guľky – najlepšie to ide mokrými rukami – a pred každým ďalším tvarohovým koláčom ich navlhčite. Potom guľôčky vyrovnajte. Urobte to na doske posypanej múkou alebo škrobom. Škrob môže byť kukuričný, pšeničný, ryžová/ryžová múka. Cheesecaky pokryje tenšou vrstvou a pri vyprážaní vytvorí silnú a krásnu zlatohnedú kôrku.
Pripravené prípravky na budúce mrazené tvarohové koláče
Balenie tvarohových koláčov na mrazenie
Veľmi pohodlným spôsobom, ako zabaliť budúce mrazené tvarohové koláče, je narezať papier na pečenie na štvorce o niečo väčšie ako sú tvarohové koláče a medzi tvarohové koláče vložiť kúsky papiera, aby sa nezlepili. Z pripravených tvarohových koláčov nezabudnite vytriasť prebytočnú múku!
Tvarohové koláče pripravené na zmrazenie
Vežička 4–Do vrecúšok vložte 6 tvarohových koláčov vyložených papierom. Na to sú skvelé úzke sendvičové vrecká. Z budúcich mrazených tvarohových koláčov netreba stavať vyššie veže, inak sa spodné pod váhou horných zdeformujú.
Nezabudnite podpísať balíček: cheesecaky a dátum prípravy/balenia. Inak sa budete neskôr čudovať, čo to je a kedy to bolo pripravené.
Vložte tvarohové koláče na zmrazenie do plastového vrecka a označte ho
Tvarohové koláče na zmrazenie môžete vložiť nie do vrecka, ale do nádoby na potraviny. Postačí každý s hermeticky uzavretým vekom. Pravidlá sú rovnaké: tvarohové koláče preložíme papierom na pečenie, podpíšeme a zmrazíme.
Cheesecakes je možné zmraziť vo vhodnej nádobe na potraviny
Ak boli cheesecaky pred zmrazením vyprážané, použite na ich prípravu kombinovanú metódu: cheesecaky rýchlo opečte z oboch strán na prudkom ohni, aby sa na žiaruvzdornej panvici vytvorila kôrka. Potom misky preneste do rúry predhriatej na 150 °C a pečte tvarohové koláče, kým nebudú pripravené.
Pred zmrazením je potrebné takéto tvarohové koláče vložiť na pár hodín do chladničky a potom vložiť do mrazničky.
Pred zmrazením by sa hotové tvarohové koláče mali vložiť do chladničky a potom do mrazničky.
Zmrazte hotové tvarohové koláče, rovnako ako mrazené tvarohové koláče.
Príprava mrazených tvarohových koláčov
Mrazené tvarohové koláče by mali byť vyprážané na panvici alebo pečené v rúre bez predchádzajúceho rozmrazovania.
Do panvice nalejte trochu ghee alebo rastlinného oleja. Smažte mrazené tvarohové koláče na miernom ohni, 2 minúty na každej strane. Prevrátiť 3–4 krát, kým sa tvarohové koláče vo vnútri neupečú. Čas závisí od hrúbky tvarohových koláčov.
Mrazené tvarohové koláče je možné piecť v rúre. Za týmto účelom predhrejte rúru na 180 °C v režime „zdola nahor“ alebo na 160 °C so zapnutou konvekciou. Mrazené cheesecaky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 12–18 minút, opäť v závislosti od hrúbky tvarohových koláčov.
Varenie mrazených tvarohových koláčov na panvici
Hotové mrazené tvarohové koláče je možné rozmraziť v chladničke. Na to potrebujete 8 z nich–Preneste z mrazničky do chladničky na 12 hodín, to znamená, že budú mať čas rozmraziť večer na raňajky.
Alebo rozmrazte tvarohové koláče v mikrovlnnej rúre v režime rozmrazovania, ak nemáte radi horúce tvarohové koláče. A ak to máte radi horúce, tak na polovičný výkon. Položte do blízkosti pohár do polovice naplnený vodou, aby mrazené tvarohové koláče vplyvom mikrovĺn nezgumovali.
Hotové mrazené tvarohové koláče je možné rozmraziť v mikrovlnnej rúre
Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #syrnikiSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach