Nakladané strúčiky cesnaku bez octu
K receptu
Nakladané strúčiky cesnaku bez octu sú pikantné predjedlo, ktoré dodá žiarivé farby každému jedlu, od bohatého boršču alebo hustej solianky až po aromatický ražniči alebo pečeného lososa. Vďaka pár strúčikov nakladaného cesnaku získajú aj tie najznámejšie jedlá novú chuť. Cesnak tiež pomáha zlepšovať trávenie. Zvláštnosťou receptu na konzervovaný cesnak je, že ho môžete pripraviť bez pridania stolového octu – správne pripravený produkt je dokonale uložený. Nezabúdajte však na základnú opatrnosť – nadmerná konzumácia nakladaného cesnaku môže spôsobiť popálenie črevnej sliznice, preto buďte opatrní!
zložitosť: ľahko Kalórie: 531,02 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 45 min Pridať. čas: 240 h Použité: 19,65 g/1,53 g/115,04KonzervovanieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUcesnak 300 gcukor 1 polievková lyžica.soľ 1 lyžičkakyselina citrónová 1 lyžičkazrnká čierneho korenia 5 ks.hrášok z nového korenia 3 ks.bobkový list 1 kuspúčiky karafiátu 2 ks.horčičné semienka 0,5 lyžičkysemená koriandra 0,5 lyžičky1 plechovka s objemom 0,5 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Hlavičky cesnaku rozdeľte na jednotlivé strúčiky. Vložte ich do misy, zalejte horúcou vodou a nechajte 30 minút odstáť. Scedíme v cedníku a necháme, kým nevytečie všetka tekutina.
Nakladané strúčiky cesnaku bez octu (gastronom.ru)
Krok 2
Ošúpte strúčiky cesnaku. Na tento účel je najvhodnejšie použiť malý nožík. Ošúpané klinčeky opláchneme studenou vodou a osušíme na papierovej utierke.
Nakladané strúčiky cesnaku bez octu (gastronom.ru)
Krok 3
Nádobu a veko dôkladne opláchnite. Nádobu vložte do hrnca so studenou vodou a priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum a varte 10 minút. Opatrne vyberte nádobu pomocou klieští. Jednoducho vložte veko do misky a zalejte vriacou vodou po dobu 5-10 minút.
Nakladané strúčiky cesnaku bez octu (gastronom.ru)
Krok 4
Pripravte si marinádu. Do malého hrnca nalejte 300 ml studenej pitnej vody. Pridajte klinčeky, nové korenie a čierne korenie, pridajte bobkový list, pridajte horčicu a semienka koriandra. Osolíme a pridáme cukor.
Nakladané strúčiky cesnaku bez octu (gastronom.ru)
Krok 5
Marinádu priveďte do varu a zohrievajte na miernom ohni 2 minúty. Odstráňte z tepla, pridajte kyselinu citrónovú a premiešajte. Všetky kryštály by sa mali úplne rozpustiť.
Nakladané strúčiky cesnaku bez octu (gastronom.ru)
Krok 6
Vložte strúčiky cesnaku do pripravenej nádoby. Nalejte horúcu marinádu a pevne uzavrite vekom. Nádobu otočte hore dnom a prikryte uterákom. Nádobu umiestnite na chladné a tmavé miesto. Cesnak bude pripravený na použitie za 10 dní.
Nakladané strúčiky cesnaku bez octu (gastronom.ru)
UŽITOČNÉ RADY
Na prípravu nakladaného cesnaku bez octu nepoužívajte jemnú jódovanú soľ. Na konzervovanie sa najlepšie hodí hrubá kamenná soľ.
MIMOchodom
Nakladaný cesnak má mnoho prospešných vlastností. Konzumácia cesnaku pomáha normalizovať trávenie a hormonálnu hladinu, znižuje krvný tlak a riziko kardiovaskulárnych ochorení a pôsobí protiplesňovo.