Squash kaviár cez mlynček na mäso na zimu
K receptu
Varenie squashového kaviáru cez mlynček na mäso podľa nášho receptu krok za krokom je pomerne jednoduché. Výsledkom je chutné a zdravé jedlo, ktoré môže byť skvelým doplnkom každého jedla. Najčastejšie sa používa na natieranie na chlieb. Ale tekvicový kaviár sa hodí aj k cestovinám, ryži, pohánkovej kaši a dokonca aj zemiakovej kaši (skúste zmiešať v rovnakých pomeroch). Spolu s prílohou alebo namiesto prílohy – je to na vás. Mnoho ľudí uprednostňuje konzumáciu tekvicového kaviáru s mäsom alebo rybami, knedľami alebo manti. Niektoré ženy v domácnosti pridávajú tekvicový kaviár do borščového smaženia. Existuje veľa možností použitia a recept je univerzálny.
zložitosť: priemer Kalórie: 236,61 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 20 minút Použité: 3,24 g/13,88 g/24,18PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegánstvoVegetariánstvoPôstne / pôstne jedláINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍCuketa 1,2 kgMrkva 250 gSladká paprika 250 gCibuľa 250 gCesnak 3 klinčekyRastlinný olej 4 polievkové lyžice.Paradajková pasta 2,5 lyžiceocot 9% 1 polievková lyžica.Cukor 1 polievková lyžica.Soľ 2 lyžičky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu ošúpeme a zbavíme semienok. Nakrájajte na plátky a prejdite cez mlynček na mäso. Ak nemáte mlynček na mäso, môžete použiť kuchynský robot (nástavec je sekací nôž). Mletú tekvicu vložte do hlbokej panvice.
Krok 2
Cibuľu, mrkvu a papriku ošúpeme a nasekáme v mlynčeku na mäso alebo v kuchynskom robote. Vložte zeleninu do hrnca s cuketou, pridajte rastlinný olej. Premiešame, prikryjeme a varíme na prudkom ohni až do varu.
Krok 3
Potom znížte teplotu na minimum a kaviár dusíme pod pokrievkou 45-50 minút (kým zelenina nezmäkne). Každých 5-10 minút premiešajte, aby sa zmes neprilepila na dno panvice.
Krok 4
Pridajte soľ, cukor, paradajkový pretlak a cesnak (jemne nakrájaný alebo prelisovaný). Dôkladne premiešame a tekvicový kaviár dusíme pod pokrievkou na miernom ohni ďalších 7 minút.
Krok 5
Nalejte ocot do panvice s tekvicovým kaviárom a premiešajte. Podľa chuti môžete pridať aj suché alebo čerstvé bylinky. Vypnite sporák a nechajte tekvicový kaviár lúhovať pod vekom asi 5 minút.
Krok 6
Poháre a viečka sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Poháre naplňte horúcim tekvicovým kaviárom takmer po okraj (nechajte 2-3 mm). Utesnite pokrievkou, otočte hore dnom a nechajte ich vychladnúť.
Krok 7
Z uvedeného množstva prísad sa získa približne jeden a pol litra tekvicového kaviáru. Po vychladnutí by mali byť poháre uložené na tmavom a chladnom mieste.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Cukety kupujte od polovice mája do konca júla. Vyberte si drobné ovocie. Optimálna dĺžka je 12-20 centimetrov, hmotnosť 100-200 g Koža by mala byť tenká a bez poškodenia.
MIMOchodom
Najväčšia cuketa bola vypestovaná v Kanade v roku 2014. Jeho hmotnosť je viac ako 60 kilogramov. A najdlhšia cuketa na svete bola objavená v Číne v roku 2019. Jeho dĺžka bola takmer 2,5 metra.