Studené nakladané uhorky

Studené nakladané uhorky

K receptu

Skutočný symbol leta – chrumkavé jemne solené uhorky! Jemne nasolené uhorky pripravte studeným spôsobom a podávajte s novými zemiakmi – a budete mať radosť vy aj vaši blízki! Keď zjedia prvú porciu, môžete opäť dosoliť a robiť to donekonečna, kým neskončí leto a v záhrade alebo v predaji nebudú skutočné mleté ​​uhorky. Dôležitým detailom je, že prvé dni zostávajú jemne osolené a stupeň solenia sa mení každý deň: po dvoch dňoch majú uhorky jemnú, takmer čerstvú chuť, po troch dňoch dosiahnu najlepšiu, strednú slanosť a po týždeň sú už dobre hotové – stanú sa skutočne slanými a prosia o pridanie do vinaigrette.

zložitosť: ľahko Kalórie: 43,99 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 20 min Pridať. čas: 26 h Použité: 1,85 g/0,24 g/8,82VečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍuhorky 2 kgDill 3 pobočkyListy chrenu 2 ks.Čerešňové alebo ríbezľové listy 5 ks.Cesnak 3 klinčekyZrnká čierneho korenia 7 ks.Pre soľanku na 1 liter vody:Soľ 2 polievkové lyžice.Cukor 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na prípravu studených nakladaných uhoriek. Uhorky vopred dôkladne opláchnite a namočte do studenej vody na 2-3 hodiny. Kôpor, chren a čerešňové listy tiež opláchnite a osušte na uteráku. Cesnak nakrájame na 2-3 časti.

Studené nakladané uhorky
Studené nakladané uhorky (gastronom.ru)

Krok 2

Pripravte studenú soľanku: do hrnca nalejte potrebné množstvo studenej prevarenej vody, pridajte soľ a cukor podľa receptu. Miešajte, kým sa úplne nerozpustí.

Studené nakladané uhorky
Studené nakladané uhorky (gastronom.ru)

Krok 3

Na dno smaltovanej panvice alebo trojlitrovej nádoby položte jeden chrenový list, všetky čerešňové listy a pár vetvičiek kôpru. Pridajte polovicu nasekaného cesnaku.

Studené nakladané uhorky
Studené nakladané uhorky (gastronom.ru)

Krok 4

Z pripravených uhoriek odrežte konce a uložte ich vo vrstvách do panvice alebo pohára tak, aby bola nádoba naplnená viac ako do polovice. Vrstvy zeleniny posypeme nasekaným cesnakom a čiernym korením.

Studené nakladané uhorky
Studené nakladané uhorky (gastronom.ru)

Krok 5

Nalejte studenú soľanku do nádoby s uhorkami a bylinkami. Malo by ho byť toľko, aby úplne pokrylo všetky plody. Na vrch položte druhý chrenový list a zvyšné čerešňové listy.

Studené nakladané uhorky
Studené nakladané uhorky (gastronom.ru)

Krok 6

Do panvice položíme tanier a navrch prípadný tlak, aby uhorky neplávali. Zakryte pokrievkou alebo uterákom a nechajte 1 deň pri izbovej teplote. Uhorky budú napoly osolené a pripravené na konzumáciu. Úplná pripravenosť nastane na druhý deň. Uchovávajte ich v chladničke.

Studené nakladané uhorky
Studené nakladané uhorky (gastronom.ru)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na morenie vyberte iba mleté ​​uhorky, malé veľkosti. Uhorky budú voňavé, ak do soľanky pridáte nielen kôpor, ale aj jeho dáždniky, ako aj zmes listov ríbezlí, čerešní, malín a chrenu. Chren okrem iného dezinfikuje soľanku a zabraňuje jej kysnutiu.

MIMOchodom

Za starých čias existovali špeciálne odrody uhoriek na morenie, napríklad Nezhin alebo Lukhovitsky. Dnes sú na tento účel vyšľachtené hybridy uhoriek. Môžete ich identifikovať podľa vzhľadu: sú malé, s pichľavými pupienkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik