Čerešňový kompót s kôstkami na zimu

Čerešňový kompót s kôstkami na zimu

Čerešňový kompót s kôstkami na zimu K receptu

Chcete si urobiť na zimu čerešňový kompót s kôstkami? Vezmite si náš podrobný recept! Povedzme hneď, že ide o pomerne jednoduchú záležitosť, ktorú zvládne každý. Ak sú teda na vašej dači čerešne, tak okrem téglikov od džemu a zaváranín si ich zrolujte aj s kompótom. Ukazuje sa neuveriteľne aromatický, s príjemnou sladkokyslou chuťou, ktorá uchváti každého doslova od prvého dúšku. Ak chcete mať zaváraný čerešňový kompót menej sladký, jednoducho ho pred pitím rozrieďte pitnou vodou. Nie je potrebné znižovať množstvo cukru v recepte, pôsobí ako konzervant.

zložitosť: ľahko Kalórie: 104,58 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 30 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 0,33 g/0,21 g/25,48PrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍČerešňa 500 gVoda 2,5 lCukor 250 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si trojlitrovú nádobu na kompót. Dôkladne ho umyte sódou bikarbónou a opláchnite. Sterilizujte akýmkoľvek pohodlným spôsobom. Varte veko (najlepšie 2-3) päť minút.

Čerešňový kompót s kôstkami na zimu
Čerešňový kompót s kôstkami na zimu (gastronom.ru)

Krok 2

Zároveň položte hrniec s vodou na vysokú teplotu. Kým sa to varí, pripravíme si čerešne. Opatrne opláchnite a položte na papierové obrúsky, aby sa čerešne vysušili. Pretrieďte a odstráňte poškodené ovocie.

Čerešňový kompót s kôstkami na zimu
Čerešňový kompót s kôstkami na zimu (gastronom.ru)

Krok 3

Vložte čerešne do horúcej sterilizovanej nádoby a naplňte vriacou vodou až po vrch. Prikryjeme pokrievkou a necháme 20 minút pri izbovej teplote.

Čerešňový kompót s kôstkami na zimu
Čerešňový kompót s kôstkami na zimu (gastronom.ru)

Krok 4

Nálev z pohára prelejeme do čistého hrnca. Môžete použiť špeciálne veko s otvormi. Pridajte cukor. Dajte na vysoký oheň a priveďte do varu. Varte 3 minúty.

Čerešňový kompót s kôstkami na zimu
Čerešňový kompót s kôstkami na zimu (gastronom.ru)

Krok 5

Čerešne v nádobe zalejeme vriacim sirupom. Okamžite utesnite a prevráťte na dvojitú utierku. Prikryte hrubou prikrývkou alebo kobercom. Čerešňový kompót necháme úplne vychladnúť.

Čerešňový kompót s kôstkami na zimu
Čerešňový kompót s kôstkami na zimu (gastronom.ru)

Krok 6

Nádobu s kompótom umiestnite na chladné a suché miesto. Je dôležité, aby obrobok nebol vystavený priamemu slnečnému žiareniu. Konzervovaný čerešňový kompót s kôstkami sa môže skladovať najviac 1 rok.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Mnoho ľudí sa bojí pripraviť kompót z čerešní s kôstkami, pretože obsahujú látku, ktorá sa v žalúdku mení na kyselinu kyanovodíkovú. Ponáhľame sa vás uistiť: čerstvý nápoj je úplne bezpečný! Neodporúčali by sme ho však skladovať príliš dlho, viac ako rok.

MIMOchodom

Čerešňový kompót s kôstkami sa dá pripraviť aj metódou jedného zaliatia: to znamená, že do téglika s ovocím pridajte vriaci cukrový sirup a hneď ho zrolujte. V tomto prípade je opäť lepšie držať nápoj pod prikrývkou a potom ho skladovať v chladničke.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik