Egrešový a malinový džem

Egrešový a malinový džem

Egrešový a malinový džem K receptu

Egrešový a malinový džem si vyžaduje jemný prístup. Hlavnou črtou je, že bobule týchto záhradných plodín sa veľmi líšia textúrou. Z tohto dôvodu je takmer nemožné uvariť džem tak, aby v ňom zostali bobule oboch druhov nedotknuté. Ale existuje niekoľko prístupov. Niekto melie egreše a vo vzniknutom pyré uvarí celé maliny, iný naopak maliny melie a egreše nechávajú vcelku. Je tu, samozrejme, táto možnosť: všetko zmiešať, rozdrviť a povariť s cukrom. Ale na takúto maškrtu, hoci lahodnú, nie je potrebný žiadny recept. Náš recept ponúka rovnaký jemný prístup k bobuľovým plodom, ktorý sme spomenuli na začiatku. Práca je namáhavá, ale nie náročná a výsledok bude úžasný.

zložitosť: priemer Kalórie: 116,00 kcal/porcia Porcie: 40 varenie: 50 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 0,28 g/0,11 g/28,96VareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 40 PORCIÍKustovnica 1 kgMalina 500 gCukor 1 kg Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Egreše roztriedime a umyjeme. Odstráňte všetky nečistoty a odrežte všetky chvosty bobúľ pomocou nožníc na nechty. Vyberte príliš zrelé bobule, ak nejaké existujú, a odložte zvlášť. Zvyšné bobule prepichnite špáradlom alebo vidličkou.

Egrešový a malinový džem
Egrešový a malinový džem (gastronom.ru)

Krok 2

Napichané egreše vložte do panvice, v ktorej budete variť džem. Pridajte cukor a premiešajte. Počkajte, kým egreše dajú šťavu a cukor sa začne rozpúšťať.

Egrešový a malinový džem
Egrešový a malinový džem (gastronom.ru)

Krok 3

Maliny roztriediť. Celé, pevné bobule odložíme bokom. Príliš zrelé a pokrčené egreše spolu s prezretými pomelieme v mixéri alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku.

Egrešový a malinový džem
Egrešový a malinový džem (gastronom.ru)

Krok 4

Bobuľovú hmotu prepasírujeme cez sitko a tuhé časti poriadne vytlačíme. Všetky semená by mali zostať v sitku a miska bude mať jemné, hladké, krémové pyré.

Egrešový a malinový džem
Egrešový a malinový džem (gastronom.ru)

Krok 5

Pridajte bobuľové pyré do panvice s egrešmi v cukrovom sirupe, dobre premiešajte a dajte panvicu na oheň. Za stáleho miešania priveďte zmes do varu.

Egrešový a malinový džem
Egrešový a malinový džem (gastronom.ru)

Krok 6

Do panvice pridáme celé maliny a džem povaríme 2-3 minúty. Necháme vychladnúť a dáme späť na oheň. Varte 5-7 minút a nalejte do sterilizovaných pohárov. Zatvorte a nechajte na zimu.

Egrešový a malinový džem
Egrešový a malinový džem (gastronom.ru)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Egrešový a malinový džem je sám o sebe veľmi aromatický, no môžete si doň pridať obľúbené korenie. Je lepšie neexperimentovať so všetkým džemom naraz. Skúste do pripraveného horúceho džemu pred vírením pridať rôzne koreniny: do jednej nádoby badián, do druhej tyčinku škorice, do tretej pár púčikov klinčekov.

MIMOchodom

Pomery bobúľ a cukru pre egrešový a malinový džem sú veľmi ľubovoľné. Vôbec nie je potrebné brať dvakrát toľko egrešov ako malín. Naopak, na maliny sa môžete zamerať pridaním trochy zeleného kustovnice pre pikantnosť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik