Cesnakový olivový olej
K receptu
Cesnakový olivový olej je produkt, v ktorom jemná aróma dobrého olivového oleja dodáva dodatočný korenistý nádych. Je veľmi jednoduché pripraviť toto korenie, hlavnou vecou je zásobiť sa správnymi ingredienciami: správnym olivovým olejom a silným, čerstvým cesnakom. Okrem toho je dôležité nájsť vhodné skladovacie nádoby – cesnakový olivový olej by sa mal skladovať v malých fľaštičkách z tmavého skla. S aromatickým olejom pripravujte šaláty alebo studené predjedlá, polievajte ním pečenú zeleninu, pečte s ním ryby alebo hydinu, dochucujte pokrmy z morských plodov či mäsa – rozsah použitia je široký, dobrú chuť!
zložitosť: ľahko Kalórie: 568,40 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 0,33 g/62,40 g/1,50BlenderPrázdneOmáčka, dresingVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEolivový olej 250 mlcesnak 5 klinčekov Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Strúčiky cesnaku ošúpeme, vložíme do pohára ponorného mixéra a rozmixujeme. Mali by ste skončiť s hrubozrnnou hmotou. Cesnak môžete jednoducho nasekať nožom najemno. Pripravenú zmes vložte do sklenenej nádoby.
Cesnakový olivový olej (gastronom.ru)
Krok 2
V menšom hrnci zohrejte olivový olej na teplotu nie vyššiu ako 40°C. Pridáme cesnakovú hmotu a prikryjeme obrúskom. Nechajte olej odležať pri izbovej teplote. Po 4 hodinách olej preceďte cez jemné sitko do čistej sklenenej fľaše, dobre uzavrite a uložte na 3-4 týždne do chladničky.
Cesnakový olivový olej (gastronom.ru)
UŽITOČNÉ RADY
Ako základ pre cesnakový olivový olej je lepšie brať rafinované odrody. Pretože nerafinovaný olivový olej má svoju vlastnú výraznú chuť.
MIMOchodom
Existuje niekoľko doplnkov, ktoré môžete pridať k svojmu chutnému receptu na olivový olej. Napríklad spolu s cesnakovými šípkami dajte pár krúžkov červenej čili papričky, vetvičku bazalky a pridajte lyžičku sušeného tymiánu alebo rozmarínu.