Egrešový kompót na zimu

Egrešový kompót na zimu

Egrešový kompót na zimu K receptu

Egrešový kompót na zimu má veľmi príjemnú sladkokyslú chuť, takže ho má zvyčajne každý rád. Na varenie sú vhodné červené aj zelené bobule. Ak sú egreše príliš kyslé, treba mierne zvýšiť množstvo cukru. Recept na výrobu takéhoto kompótu sa príliš nelíši od iných podobných kompótov: bobule sa pol hodiny nalejú vriacou vodou, na základe ktorej sa potom sirup varí. Potom sa pridá do trojlitrovej nádoby s egrešom a kompót sa zvinie. Mal by byť sterilizovaný? Výhodne. Za týmto účelom môžete nádobu s kompótom umiestniť na 15 minút do panvice s vriacou vodou alebo ju umiestniť pod teplú prikrývku, kým úplne nevychladne. Druhá metóda sa nám zdá vhodnejšia a je to tá, ktorá je navrhnutá v recepte.

zložitosť: ľahko Kalórie: 1167,00 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 30 min Použité: 2,80 g/0,80 g/297,25PrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUKustovnica 400 gGranulovaný cukor 250 gVoda 2,6 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na kompót si pripravte 3 litrovú nádobu a pokrievku. Dôkladne ich umyte sódou bikarbónou alebo iným odmasťovačom. Nádobu sterilizujeme nad parou alebo v rúre vyhriatej na 120°C. Stačí variť pokrievku.

Egrešový kompót na zimu
Egrešový kompót na zimu (gastronom.ru)

Krok 2

Pripravte si egreše. Pretrieďte bobule, odrežte „chvosty“ na oboch stranách. Opláchnite egreše studenou vodou a osušte, rozložte ich na dve alebo tri vrstvy papierových utierok.

Egrešový kompót na zimu
Egrešový kompót na zimu (gastronom.ru)

Krok 3

Cez lievik so širokým hrdlom nalejte egreše do pripravenej nádoby. Zakryte pokrievkou a nechajte 30 minút. Potom vypustite vodu do panvice. Môžete použiť špeciálne veko s otvormi.

Egrešový kompót na zimu
Egrešový kompót na zimu (gastronom.ru)

Krok 4

Pridajte cukor na panvicu. Dajte na vysoký oheň a priveďte do varu. Cukor by sa mal úplne rozpustiť. Sirup na egrešový kompót povaríme asi tri minúty.

Egrešový kompót na zimu
Egrešový kompót na zimu (gastronom.ru)

Krok 5

Nádobu s egrešom položte na horúcu podložku alebo drevenú dosku. Postupne, aby nedošlo k prasknutiu nádoby, nalejte vriaci sirup. Zatvorte veko a uzavrite.

Egrešový kompót na zimu
Egrešový kompót na zimu (gastronom.ru)

Krok 6

Nasaďte si rukavice a pohár s egrešovým kompótom prevráťte na zloženú utierku a dobre zabaľte. Nechajte úplne vychladnúť a potom skladujte na suchom a tmavom mieste (nie nevyhnutne v chladničke).

Egrešový kompót na zimu
Egrešový kompót na zimu (gastronom.ru)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Angreštový kompót na zimu je možné navinúť do litrových pohárov: tento formát je dobrý, ak je vaša rodina malá. Otvorili, naliali do pohárov a hneď pili. Pohodlné!

MIMOchodom

Ak pridáte na zimu egrešový kompót s niekoľkými plátkami citróna a vetvičkami mäty, nápoj bude pripomínať mnohými milovaný osviežujúci kokteil Mojito.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik