Kôpor so soľou na zimu
K receptu
Príprava kôpru a soli na zimu v pohároch znamená poskytnúť si aromatické korenie, ktoré možno pridať do akéhokoľvek jedla – od polievok až po šaláty. Existujú rôzne spôsoby prípravy kôpru a iných byliniek. Môžete ho jednoducho vysušiť, môžete zmraziť – každá metóda má svoje výhody a nevýhody. Metóda, ktorú navrhujeme, umožní zelenine zachovať si čo najviac svoj jasný vzhľad a sviežu vôňu, ktorá sa radikálne líši od vône sušeného kôpru. Ak teda máte šťastie na zdravý zväzok kôpru, ihneď použite náš recept!
zložitosť: ľahko Kalórie: 47,50 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 min Použité: 3,13 g/0,63 g/7,88PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEDill 500 gSoľ 200 g Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak sú zväzky kôpru zviazané niťami, odrežte ich a oddeľte konáre, aby ste všetko dôkladne opláchli. Vložte kôpor do veľkej nádoby s vodou – možno do čistého umývadla – a dôkladne opláchnite.
Kôpor so soľou na zimu (gastronom.ru)
Krok 2
Kôpor opláchnite pitnou vodou. Otraste z vetvičiek všetku vodu a položte ich na papierové obrúsky v jednej vrstve. Nechajte zeleň zaschnúť 10-15 minút.
Kôpor so soľou na zimu (gastronom.ru)
Krok 3
Hrubé konce stoniek odstrihnite, ale nevyhadzujte. Zviažte ich drsnými niťami, zabaľte do igelitu a vložte do mrazničky – budete mať ďalší prípravok, ktorý možno použiť do polievok a dusených pokrmov.
Kôpor so soľou na zimu (gastronom.ru)
Krok 4
Jemný kôpor nasekajte najemno a vložte do misky vo vrstvách, posypte soľou. Dobre premiešajte. Musíte vziať najjednoduchšiu, hrubú soľ, nie jodizovanú.
Kôpor so soľou na zimu (gastronom.ru)
Krok 5
Pripravte si poháre. Umyte ich sódou a sterilizujte v mikrovlnnej rúre: pridajte 1-2 polievkové lyžice do pohárov. l. vody a zapnite mikrovlnku na 3 minúty na plný výkon.
Kôpor so soľou na zimu (gastronom.ru)
Krok 6
Umiestnite kôpor a soľ do sterilizovaných pohárov a rovnomerne ich zhutnite lyžičkou. Poháre uzavrite hermeticky uzavretými viečkami a uchovávajte produkt v chladničke.
Kôpor so soľou na zimu (gastronom.ru)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na prípravu kôpru so soľou na zimu, rovnako ako pre akékoľvek iné bylinky, použite najmenšie poháre – od kaviáru, paštét, omáčok. Pamätajte, že po otvorení nádoby budete musieť jej obsah čo najrýchlejšie spotrebovať.
MIMOchodom
Narezané a mrazené stonky kôpru môžete použiť na prípravu vývarov, želé a omáčok. Stonky zviazané šnúrkou sa dajú ľahko hodiť do panvice ako bouquet garni a rovnako ľahko sa aj vyberú.