Chladnejšie ako slávny „Uncle Bens“: Babička z dediny dáva do tejto omáčky baklažány – je to neuveriteľne chutné
Šikovná možnosť na zimu
Paradajková omáčka je výborným doplnkom k mäsu, rybám a cestovinám. Vďaka tomuto receptu je chutnejšie ako v obchode Uncle Bens.
Oplatí sa k nemu pridať 1 produkt navyše. Šikovná možnosť prípravy na zimu.
Na prípravu si vezmite:
- 300 g baklažánu;
- 300 g mrkvy;
- 300 g cibule;
- 300 g papriky;
- 1 kg paradajok;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 1 polievková lyžica. l. soľ;
- 100 g cukru;
- 100 ml neparfumovaného oleja;
- 1 lyžička. octová esencia.
Zelenina sa musí olúpať a nakrájať na kúsky, všetko umiestniť do hrnca, pridať maslo, soľ a cukor. Dusíme 30 minút na miernom ohni.
Na konci varenia pridajte octovú esenciu a cesnak, varte 5 minút, potom sa omáčka môže vložiť do sterilizovaných pohárov.
Dobrú chuť!
Predtým sme vám povedali, ako variť nové zemiaky.