Chladnejšie ako slávny „Uncle Bens“: Babička z dediny dáva do tejto omáčky baklažány – je to neuveriteľne chutné

Chladnejšie ako slávny „Uncle Bens“: Babička z dediny dáva do tejto omáčky baklažány – je to neuveriteľne chutné

Šikovná možnosť na zimu

Paradajková omáčka je výborným doplnkom k mäsu, rybám a cestovinám. Vďaka tomuto receptu je chutnejšie ako v obchode Uncle Bens.

Oplatí sa k nemu pridať 1 produkt navyše. Šikovná možnosť prípravy na zimu.

Na prípravu si vezmite:

  • 300 g baklažánu;
  • 300 g mrkvy;
  • 300 g cibule;
  • 300 g papriky;
  • 1 kg paradajok;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 1 polievková lyžica. l. soľ;
  • 100 g cukru;
  • 100 ml neparfumovaného oleja;
  • 1 lyžička. octová esencia.

Zelenina sa musí olúpať a nakrájať na kúsky, všetko umiestniť do hrnca, pridať maslo, soľ a cukor. Dusíme 30 minút na miernom ohni.

Na konci varenia pridajte octovú esenciu a cesnak, varte 5 minút, potom sa omáčka môže vložiť do sterilizovaných pohárov.

Dobrú chuť!

Predtým sme vám povedali, ako variť nové zemiaky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik