Chrumkavé nakladané uhorky na zimu
K receptu
Pripravte si chrumkavé nakladané uhorky na zimu pomocou tohto receptu a vy, ako sa hovorí, pocítite rozdiel, aj keď sa považujete za pomerne pokročilého kuchára v konzervovaní. Samotná technológia, opísaná nižšie, niektorých mätie, pretože navrhuje sterilizovať zeleninu bez vody. Takže práve tento prístup, samozrejme, s prihliadnutím na správnu predúpravu, robí uhorky chrumkavými. Pozor na ruky! Najprv sa plody namočia do studenej vody, nasýtia sa ňou a získajú zvláštnu pružnosť, potom sa sterilizujú v pohároch „na vysušenie“ a až potom sa zalejú vriacou vodou a zrolujú. Uhorky sa dobre nakladajú a zostávajú prekvapivo chrumkavé, ako sme sa sami presvedčili.
zložitosť: priemer Kalórie: 275,21 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 50 min Pridať. čas: 5 hodín Použité: 10,49 g/2,01 g/53,89KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUmalé uhorky 1 kgcesnak 2 klinčekykoreň chrenu 30 gčerešňové listy 5 ks.listy ríbezlí 5 ks.malý chrenový list 1 kuszrnká čierneho korenia 4 ks.hrášok z nového korenia 4 ks.bobkový list 2 ks.semená kôpru 1 polievková lyžica.soľ 2 lyžičkycukor 3 lyžičkystolový ocot (9%) 50 mlpitná voda 1 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte uhorky na morenie. Umyte ich a potom ich vložte do panvice. Zakryte studenou vodou a nechajte 5 hodín odstáť (je možné aj cez noc): uhorky tak získajú chrumkavú štruktúru.
Krok 2
Pripravte si dvojlitrovú nádobu a veko na rolovanie. Umyte ich prostriedkom na umývanie riadu (alebo sódou bikarbónou), potom ich sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Nechajte vyschnúť.
Krok 3
Pripravte si zvyšné ingrediencie, ktoré sa pridajú do pohára s uhorkami. Ošúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na veľké plátky. Koreň chrenu ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé plátky. Umyte listy čerešní, ríbezlí a chrenu.
Krok 4
Nájdite veľký hrniec, v ktorom môže pohár s uhorkami stáť do svojej plnej výšky. Nalejte do nej vodu (do polovice) a priveďte do varu. Počas zahrievania vložte všetky pripravené ingrediencie do pohára. Pridajte oba druhy korenia, bobkové listy a kôprové semienka.
Krok 5
Predtým namočené uhorky vložte tesne do pohára. Pridajte soľ a cukor. Nalejte stolový ocot. Prikryjeme pokrievkou. Umiestnite nádobu s uhorkami do stredu hrubého uteráka a opatrne, držte okraje, vložte do panvice s vriacou vodou.
Krok 6
Nádobu s uhorkami sterilizujte 20 minút. Pitnú vodu priveďte do varu. Opatrne vyberte nádobu s uhorkami z panvice. Zalejte vriacou vodou a ihneď zrolujte.
Krok 7
Prevráťte pohár s uhorkami na suchú zloženú utierku. Prikryjeme prikrývkou a necháme, kým nevychladne. Nakladané uhorky skladujte na chladnom, suchom a tmavom mieste.
MIMOchodom
Prečo niekedy nakladané uhorky nie sú chrumkavé? To sa môže stať, ak nakladáte uhorky, ktoré už „sadli“ (napríklad tie z obchodu). Alebo dáte do pohára príliš málo ovocia, takže sa doslova „varí“ vo veľkom objeme tekutiny.
UŽITOČNÉ RADY
Chrumkavé nakladané uhorky sú skvelým predjedlom aj samotné. Okrem toho dobre fungujú v šalátoch s čerstvými paradajkami, sladkou paprikou a bylinkami.