Kompót z egrešov a jabĺk na zimu

Kompót z egrešov a jabĺk na zimu

Kompót z egrešov a jabĺk na zimu K receptu

Pripravte si na zimu kompót z egrešov a jabĺk, aby vám chuť nápoja pripomenula nádherné letné dni a zdvihla náladu aj v ten najzamračenejší deň. Osvedčený recept je súčasťou! V tom nie sú žiadne ťažkosti: všetko je veľmi jednoduché a pomerne rýchle. Ďalší čas bude potrebný len na následné tepelné spracovanie kompótu z egrešov a jabĺk: pod teplou prikrývkou by mal stráviť asi deň. Ale vidíte, je to malá obeť, ak vezmeme do úvahy, že tento proces nevyžaduje vašu pozornosť.

zložitosť: ľahko Kalórie: 105,42 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 30 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 0,27 g/0,15 g/26,22KonzervovaniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍKustovnica 300 gJablká 300 gCukor 250 gVoda 2,5 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo vypnete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na kompót si pripravte 3 litrový zavárací pohár alebo trojlitrové zaváracie poháre a viečka. Dôkladne ich umyte sódou bikarbónou. Nádobu sterilizujeme nad parou alebo v rúre vyhriatej na 120°C. Stačí variť pokrievku.

Kompót z egrešov a jabĺk na zimu
Kompót z egrešov a jabĺk na zimu (gastronom.ru)

Krok 2

Pripravte si egreše. Pretrieďte bobule, odrežte „chvosty“ na oboch stranách. Opláchnite egreše studenou vodou a osušte, rozložte ich na dve alebo tri vrstvy papierových utierok.

Kompót z egrešov a jabĺk na zimu
Kompót z egrešov a jabĺk na zimu (gastronom.ru)

Krok 3

Jablká umyte pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte na polovice a odstráňte jadrá a semená. Jablkovú dužinu nakrájame na stredne hrubé plátky.

Kompót z egrešov a jabĺk na zimu
Kompót z egrešov a jabĺk na zimu (gastronom.ru)

Krok 4

Nalejte egreše do pripravenej nádoby. Pridajte nakrájané jablká a pridajte vodu. Poháre prikryte vekom a nechajte 30 minút. Potom vypustite vodu do panvice. Môžete použiť špeciálne veko s otvormi.

Kompót z egrešov a jabĺk na zimu
Kompót z egrešov a jabĺk na zimu (gastronom.ru)

Krok 5

Pridajte cukor na panvicu. Dajte na vysoký oheň a priveďte do varu. Cukor by sa mal úplne rozpustiť. Sirup na egrešový kompót povaríme asi tri minúty.

Kompót z egrešov a jabĺk na zimu
Kompót z egrešov a jabĺk na zimu (gastronom.ru)

Krok 6

Nádobu s egrešom položte na horúcu podložku alebo drevenú dosku. Postupne, aby nedošlo k prasknutiu nádoby, nalejte vriaci sirup. Zatvorte veko a uzavrite. Prevráťte pohár s egrešovým kompótom na zloženú utierku. Necháme úplne vychladnúť.

Kompót z egrešov a jabĺk na zimu
Kompót z egrešov a jabĺk na zimu (gastronom.ru)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Kompót z egrešov a jabĺk je dosť sladký, takže ak chcete viac osviežujúci výsledok, pred podávaním nápoj rozrieďte pitnou vodou.

MIMOchodom

Namiesto jabĺk môžete do egrešového kompótu pridať hrušky, marhule alebo broskyne. Alebo doplňte tieto bobule o iné: čerešne, jahody, červené/biele ríbezle.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik