Ľahko solené uhorky s cuketou
K receptu
Ľahko solené uhorky s cuketou – prečo nie? Spojiť mladú, kyprú cuketu s drobnými semienkami a tenkou šupkou so zelenými uhorkami je skvelý nápad. Zelenina nasolená spolu bude chrumkavá a chutná. Jemne nasolené cukety nebudú v chuti horšie ako uhorky: pohltia arómy všetkých tradičných korenín použitých v recepte a potešia vás svojou hustou, elastickou konzistenciou. Je lepšie brať kôpor na morenie s dáždnikmi. Ak je stále „zelený a nadýchaný“, použite nielen listy, ale aj hrubé stonky.
zložitosť: ľahko Kalórie: 47,29 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 35 min Pridať. čas: 16 hodín Použité: 1,42 g/0,31 g/9,85VečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍuhorky 1 kgCuketa 500 gCesnak 6 klinčekovDill 50 gSoľ 3 polievkové lyžice.Cukor 1,5 lyžice.Nové korenie 1 lyžičkaZrnká čierneho korenia 1 lyžičkaListy chrenu 2 ks.Listy čerešní a ríbezlí 6 ks.Pitná voda 1,5 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Uhorky a cuketu dobre umyte a naplňte studenou vodou do nádob vhodnej veľkosti. Nechajte ich hodinu alebo dve sedieť. Kým namáčajú, pripravte si nálev.
Ľahko solené uhorky s cuketou (gastronom.ru)
Krok 2
Prevarte pitnú vodu. Zrnká korenia zľahka rozdrvíme v mažiari, v hrnci zalejeme vriacou vodou, pridáme soľ a cukor. Zmes priveďte do varu. Nechajte soľanku vychladnúť.
Ľahko solené uhorky s cuketou (gastronom.ru)
Krok 3
Pripravte zeleninu na morenie. Kôpor, chrenové listy, čerešne a ríbezle opláchneme. Vytraste prebytočnú vodu. Cesnak ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Zeleninu a stonky kôpru a chrenu nakrájame na kúsky.
Ľahko solené uhorky s cuketou (gastronom.ru)
Krok 4
Uhorky a cuketu odstráňte z oboch strán. Cuketu prekrojíme priečne a pozdĺžne na štvrtiny. Je dôležité, aby neboli väčšie ako uhorky. Malé uhorky nechajte celé.
Ľahko solené uhorky s cuketou (gastronom.ru)
Krok 5
Vezmite smaltovanú panvicu vhodnej veľkosti alebo plastové vedierko. Poslúži aj trojlitrový téglik. Umiestnite zeleninu, listy do nádoby, potom zmiešajte uhorky a cuketu a posypte ich cesnakom.
Ľahko solené uhorky s cuketou (gastronom.ru)
Krok 6
Všetko zalejeme teplým nálevom a korením. Ak nakladáte uhorky na panvici alebo vedre, tak na ne jemne pritlačte – tanierik alebo pokrievku z menšej panvice, aby zelenina bola zaliata nálevom a neplávala.
Ľahko solené uhorky s cuketou (gastronom.ru)
Krok 7
Uhorky a cuketu necháme osoliť do druhého dňa. Po niekoľkých hodinách vložte nádobu do chladničky. Ľahko nasolená zelenina bude hotová za menej ako jeden deň.
Ľahko solené uhorky s cuketou (gastronom.ru)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Náš recept na jemne solené uhorky a cukety využíva celú sadu listov na tradičné nakladanie uhoriek. Ale môžete sa obmedziť na kôpor a cesnak. A tiež pridajte struk feferónky, ak chcete, a 1-2 polievkové lyžice octu.
MIMOchodom
Namiesto cukety v kombinácii s uhorkami môžete samozrejme použiť mladú cuketu. K zelenine môžete pridať aj cherry paradajky. Aby sa rýchlejšie osolili, musíte ich prepichnúť vidličkou.