Paradajky už vôbec nie: tento prípravok pripravujem každé leto, 38 plechoviek – letí to s ranou
Lahodná príprava
Nie každá gazdinka vie pripraviť tento prípravok. V zime sa dá použiť na omáčky, polievky a pečienky.
Na prípravu je potrebný iba 1 produkt. Hovoríme o mrkve.
Zelenina sa musí ošúpať, umyť a nakrájať na plátky. Vložte ich do hrnca a pridávajte vodu, kým tekutina úplne nepokryje zeleninu.
Mrkvu uvaríme do mäkka, potom ju horúce preložíme do pohárov. Do hrnca položte utierku, položte na ňu poháre s pyré, do nádoby nalejte horúcu vodu tak, aby siahala po „plecia“ pohárov. Na miernom ohni privedieme do varu, po prevarení sterilizujeme 10 minút.
Mrkvové pyré zrolujeme a uložíme. Predtým sa musí v tejto forme zabaliť do teplej prikrývky, poháre sa postupne ochladzujú, čo zaručí ich dlhodobé skladovanie. V chladnom období budete mať k jedlám hotový mrkvový doplnok. Dobrú chuť!
Predtým sme vám povedali, ako variť chutné nové zemiaky.