Jesť či nejesť: Sú červivé huby nebezpečné pre ľudí – ukončil spor mykológ Višnevskij, jeho odporúčanie prekvapilo
Hovoríme o potenciálne jedlých hubách
Nastal čas na huby a diskusia na internete o tom, ktoré huby by sa nemali jesť, sa opäť rozprúdila. Existuje napríklad veľa tipov, ako neutralizovať toxicitu červivých húb. A veľa sa diskutuje o tom, či sa vôbec dajú jesť.
Mykológ Michail Višnevskij verí, že je to možné. Ale ak huba nie je vážne ovplyvnená červami. Potom by sa mala umyť a potom pripraviť podľa odporúčaní pre daný druh huby. Vedec bol citovaný zenovým kanálom „ZAPOČEL TAJOMSTVÁ FISHER“.
Ale ak je huba silne poškodená červami, namočiť ju do vody alebo iných roztokov, ktoré nie sú pre človeka nebezpečné, je zbytočné. Neprestane byť toxický, uistil Višnevskij.
Odkaz: huba Hydnellum Peca – takmer beztvará, biela a pokrytá šarlátovými kvapôčkami tekutiny, jej názov je „krvácajúci zub“, ktorý sa podobá vzhľadu; Je to nejedlá huba horkej chuti, pestovaná v Európe, Kórei, Iráne a Severnej Amerike.
Predtým sme písali: Najpopulárnejšou metódou čistenia pečene je recept a komentár profesora Drapkina.