Ľahko solené uhorky so sójovou omáčkou
K receptu
Jemne solené uhorky so sójovou omáčkou vás zavedú na juhovýchod nášho kontinentu. Tieto uhorky sa perfektne hodia do kórejského alebo thajského menu, sú neuveriteľne chutné a ľahko a rýchlo sa pripravujú. Pre toto predjedlo si môžete dokonca vziať uhorky, ktoré boli trochu zatuchnuté – marináda skryje ich nedostatky, ale, samozrejme, so silnými mladými uhorkami to bude oveľa chutnejšie. Chilli paprička je dôležitá v zložení, ale ak kategoricky neakceptujete pikantné jedlo, pridajte do marinády namiesto chilli sladkú papriku. Tiež vás nikto nebude súdiť, ak k uhorkám pridáte obvyklú zeleň – zelenú cibuľu a kôpor.
zložitosť: ľahko Kalórie: 157,35 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 3,03 g/12,59 g/8,04VečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorky 500 gCesnak 3 klinčekySójová omáčka 2 polievkové lyžice.Rastlinný olej 2 polievkové lyžice.Ryžový ocot 1 polievková lyžica.Cukor 1 lyžičkaMletá čili paprička 0,5 lyžičkyHrubá soľ 0,5 lyžičkysezam 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Opláchnite uhorky, odstráňte konce zo strany stopky. Uhorky zalejte pitnou studenou vodou a nechajte ich v nej hodinu a pol až dve hodiny lúhovať. Potom vodu vypustite.
Ľahko solené uhorky so sójovou omáčkou (gastronom.ru)
Krok 2
Uhorky prekrojíme priečne na polovice a potom pozdĺžne na štvrtiny. Ak sú uhorky dostatočne malé, nie je potrebné ich krájať naprieč. V každom prípade, v závislosti od veľkosti, nakrájajte na malé pohodlné tyčinky.
Ľahko solené uhorky so sójovou omáčkou (gastronom.ru)
Krok 3
Uhorky vložíme do plastovej nádoby, hrnca alebo inej vhodnej nádoby, ktorú možno uzavrieť vekom, posypeme ich soľou, premiešame a necháme 20 minút pustiť šťavu.
Ľahko solené uhorky so sójovou omáčkou (gastronom.ru)
Krok 4
Pripravte si marinádu. Nakrájajte strúčiky cesnaku, kombinujte ich v malej šálke so sójovou omáčkou, rastlinným olejom, octom, cukrom a mletou čili papričkou. Miešajte.
Ľahko solené uhorky so sójovou omáčkou (gastronom.ru)
Krok 5
Uhorky zalejeme marinádou, dobre premiešame a necháme dve hodiny postáť. Z času na čas uhorky premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozložila. Nádobu s vekom môžete zľahka potriasť.
Ľahko solené uhorky so sójovou omáčkou (gastronom.ru)
Krok 6
Za pár hodín získate skvelé predjedlo z jemne solených uhoriek so sójovou omáčkou. Budú chrumkavé a voňavé. Pred podávaním posypte jemne osolené uhorky sezamovými semienkami.
Ľahko solené uhorky so sójovou omáčkou (gastronom.ru)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Na jemne solené uhorky so sójovou omáčkou môžete použiť akýkoľvek rastlinný olej, ale lepší je nerafinovaný slnečnicový olej s výraznou arómou. A ak máte sezamový olej, určite pridajte lyžicu. Ryžový ocot možno nahradiť jablčným octom a dokonca aj vínnym octom.
MIMOchodom
Malé tajomstvo: ak potrebujete jemne nasolené uhorky so sójovou omáčkou čo najskôr, môžete si ich uvariť šprintérskym štýlom. Bez namáčania nakrájame uhorky a dochutíme marinádou. Nechajte pôsobiť asi 20 minút, nádobu pravidelne a energicky pretrepávajte. Chuť bude menej hlboká, ale nie menej jasná.