Nakladané uhorky s horčicou na zimu

Nakladané uhorky s horčicou na zimu

Nakladané uhorky s horčicou na zimu K receptu

Nakladané uhorky s horčicou na zimu je možné pripraviť v pohároch, aby sa ich chuť nelíšila od sudových. Takéto uhorky je samozrejme lepšie skladovať v chladničke alebo pivnici, ak je to možné. Na morenie musíte vybrať ovocie, ktoré má malú veľkosť, s pupienkami, husté a veľmi čerstvé. Horčica v slanom náleve dodáva uhorkám nádhernú ostrovno-korenistú nôtu. Ak ste ešte nikdy nenakladali uhorky s horčicou, určite vyskúšajte náš recept – a možno sa stane vaším obľúbeným.

zložitosť: ľahko Kalórie: 120,97 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Pridať. čas: 50 h Použité: 9,49 g/2,21 g/16,19PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorky 1,5 kgSoľ 3 polievkové lyžice.Suchý horčičný prášok 3 polievkové lyžice.Cesnak 6 klinčekovčerešňové listy Listy ríbezlí Kôpor s dáždnikmi Pitná voda 1,5 l Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Uhorky umyte a na niekoľko hodín namočte do studenej vody. Potom vodu scedíme a konce uhoriek odrežeme zo strany stopky. Uhorky vložte do plastového vedra alebo smaltovanej panvice.

Nakladané uhorky s horčicou na zimu
Nakladané uhorky s horčicou na zimu (gastronom.ru)

Krok 2

Kôpor, ríbezle a čerešňové listy umyjeme. Cesnak ošúpeme. Umiestnite všetky zelené do nádoby s uhorkami. Strúčiky cesnaku najskôr rozdrvte plochou stranou noža a potom z nich odstráňte šupku. Pridajte cesnak k uhorkám.

Nakladané uhorky s horčicou na zimu
Nakladané uhorky s horčicou na zimu (gastronom.ru)

Krok 3

Soľ rozpustite v jeden a pol litri pitnej vody. Uhorky zalejeme soľankou. Priamo na uhorky môžete položiť tanier, aby boli všetky ponorené v náleve a nevyplávali. Nádobu prikryte. Uhorky necháme podkysnúť 2-3 dni pri izbovej teplote.

Nakladané uhorky s horčicou na zimu
Nakladané uhorky s horčicou na zimu (gastronom.ru)

Krok 4

Keď uvidíte, že fermentácia začala a objavili sa bubliny, vypustite soľanku z uhoriek do hrnca a vyhoďte všetku zeleninu na nakladanie. Uhorky opláchnite studenou vodou a vložte do čistých pohárov.

Nakladané uhorky s horčicou na zimu
Nakladané uhorky s horčicou na zimu (gastronom.ru)

Krok 5

Panvicu so soľankou položte na oheň a priveďte do varu, varte niekoľko minút. Pridajte suchú horčicu do soľanky a premiešajte. Uhorky v pohároch zalejeme horúcou soľankou. Rozložte ho rovnomerne. Ak náhle nie je dostatok soľanky, zrieďte lyžičku soli v pohári vriacej vody a pridajte tento roztok do pohárov.

Nakladané uhorky s horčicou na zimu
Nakladané uhorky s horčicou na zimu (gastronom.ru)

Krok 6

Poháre pevne uzavrite plastovými viečkami. Kovové radšej nezrolujte. Nakladané uhorky sú rozmarná vec. Ak sú tesne uzavreté, môžu napučať. Skladujte na chladnom mieste.

Nakladané uhorky s horčicou na zimu
Nakladané uhorky s horčicou na zimu (gastronom.ru)

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Pri príprave nakladaných uhoriek s horčicou na zimu nemá zmysel pridávať do nakladania chrenové listy. V tomto prípade je bezpečne nahradená horčicou, navyše je aromatickejšia a má hlbšiu chuť.

MIMOchodom

Nakladané uhorky s horčicou môžete okoreniť pomocou feferónky – celý struk stačí vložiť do nálevu alebo nakrájať na kúsky. Pre chuť môžete pridať vetvičku estragónu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik