Pečený kečup z paradajok na zimu

Pečený kečup z paradajok na zimu

Kečup z pečených paradajok K receptu

Skvelý spôsob, ako zachovať letné chute a zabezpečiť si lahodnú omáčku, je pripraviť si pečený kečup z paradajok na zimu podľa nášho receptu. Tento kečup sa ukáže ako absolútne prírodný a na rozdiel od kečupu z obchodu si tu môžete chuť omáčky upraviť podľa seba – jej slanosť, sladkosť a kyslosť. Praženie paradajok pomôže odstrániť prebytočnú vlhkosť a koncentrovať chuť paradajok, zatiaľ čo ľahké zhnednutie dodá omáčke karamelové tóny a bohatú chuť umami.

zložitosť: ľahko Kalórie: 50,31 kcal/porcia Porcie: 18 varenie: 3 hodiny Použité: 2,09 g/0,48 g/9,68Omáčka, dresingINGREDIENCIE NA 18 PORCIÍParadajky 3 kgKarafiát 5 ks.Korenie hrášok 5 ks.Semená zeleru 0,33 lyžičkySuchá horčica 0,5 lyžičkyMletá červená feferónka 0,33 lyžičkySoľ 0,75 lyžičkyCukor 50 gJablčný ocot 75 mlCesnak ochutnaťCesnak sušený ochutnaťMleté čierne korenie ochutnaťSuché bylinky ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Poháre alebo fľaše a viečka sterilizujte.

Kečup z pečených paradajok
Kečup z pečených paradajok

Krok 2

Zapnite rúru na predhriatie na 150 °C.

Krok 3

Paradajky dobre umyjeme, prekrojíme pozdĺžne na polovice a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Kečup z pečených paradajok
Kečup z pečených paradajok

Krok 4

Pečte paradajky 2 hodiny Zvýšením teploty sa paradajky uvaria rýchlejšie, ale na okrajoch zhnednú. Preto výber teploty závisí od požadovaného konečného výsledku. Kečup z pečených paradajok bude podobný barbecue omáčke.

Krok 5

Púčiky klinčekov, nové korenie a semienka zeleru zaviažte do plátenného vrecka kuchynskou niťou.

Kečup z pečených paradajok
Kečup z pečených paradajok

Krok 6

Hotové paradajky po častiach vyberte na sito a lyžičkou potrite panvicu, kde sa bude kečup variť (je vhodnejšie to urobiť drevenou lyžicou). Semená a šupky zlikvidujte.

Kečup z pečených paradajok
Kečup z pečených paradajok

Krok 7

Do paradajkového pretlaku vložte vrecko korenia, pridajte horčicu, feferónku a jablčný ocot. Kečup varte, kým nezostane žiadna tekutina a kečup nezhustne.

Kečup z pečených paradajok
Kečup z pečených paradajok

Krok 8

Odstráňte panvicu na kečup z ohňa. Vyberte vrecúško s korením a rozmixujte kečup ponorným mixérom, až kým nebude úplne hladký. Pridajte cukor, soľ, premiešajte. Upravte soľ a cukor podľa chuti. Dajte kečup na oheň a priveďte do varu, varte 1-2 minúty. Odstráňte z tepla a nalejte do sterilizovaných pohárov alebo fliaš. Pred nasadením viečok na poháre utrite okraje vlhkou handričkou.

Kečup z pečených paradajok
Kečup z pečených paradajok

Krok 9

Ak kečup nebudete skladovať v chladničke, sterilizujte poháre na kečup vo vriacej vode po dobu 15 minút.

Kečup z pečených paradajok
Kečup z pečených paradajok

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 1,74 g (2,18 % dennej hodnoty) • tuky 0,43 g (0,48 %) • sacharidy 10,83 g (6,45 %) • kcal 48,90 (2,72 %) • sodík 108,63 mg (7,49 %) • celkový cukor 8,23 g (16,46 %) • EFA 0,06 g (0,30 %) • vláknina 2,36 g (7,87 %)

UŽITOČNÉ RADY

Položte lyžičku pripravenej omáčky na studený tanierik alebo tanier, aby sa rýchlejšie ochladila. Skontrolujte pomery soli, cukru a octu na vychladnutej omáčke, pretože horúcu omáčku vnímajú receptory inak.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na korenie môžete použiť gázu preloženú vo viacerých vrstvách, alebo špeciálne sitá, podobné sitkám na čaj, ale väčšie. Týmto spôsobom nebudete musieť z omáčky vyloviť husté škrupiny semien.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik