Vôňa a ďalšie znaky: Ako si vybrať zrelé a najchutnejšie broskyne – tip od agronóma Vikulova
Nemôžete ich skladovať, kúpili ste ich a zjedli.
Pri broskyniach nie je dôležitý tvar a stupeň mäkkosti plodov, dôležitá je odroda. Hovoril o tom agronóm Vladimír Vikulov v rozhovore s food.ru.
Povedal, že odroda červenolíca je prvá, ktorá sa dostala na ruské regály a trhy. Jeho plody sú červené a krásne. Z hľadiska chuti sú však nižšie ako iné odrody.
Vikulov odporučil vyskúšať odrodu „biela labuť“, aby ste získali potešenie. Jeho plody sú na pohľad nenápadné, no veľmi chutné.
Ak nerozumiete odrodám, môžete jednoducho cítiť broskyne – čím silnejšia je vôňa, tým chutnejšie bude ovocie. Broskyne a marhule sú charakteristické tým, že ich intenzita vône a chuti je priamo závislá.
„Niektorí ľudia majú radi tvrdé ovocie, takže je chrumkavé a šťavnaté. Niektorí ľudia milujú klasickú chuť, keď sa rozplýva, je sladká a jemná,“ povedal Vikulov. Toto kritérium je vecou vkusu.
Agronóm upozornil, že broskyňa je ovocie, ktoré sa nedá skladovať, treba ju skonzumovať hneď po kúpe.
Odkaz: broskyne odrody „White Swan“ majú vysokú odolnosť voči suchému počasiu a mrazu a prakticky nie sú náchylné na hubové choroby. Ale ich plody neznášajú prepravu celkom dobre.
Predtým sme písali: Sú hlísty nebezpečné pre ľudí – mykológ Višnevskij ukončil spor, jeho odporúčanie bolo prekvapivé.