Ľahko solené uhorky v mikrovlnnej rúre
K receptu
Jemne osolené uhorky v mikrovlnnej rúre sú azda najrýchlejším spôsobom nakladania uhoriek. Je to veľmi výhodné, keď očakávate hostí. Ak máte pochybnosti, vyskúšajte náš recept na malom počte uhoriek. Všetko bude určite fungovať, ak budete prísne dodržiavať pokyny. Uhorky by mali byť nakrájané celkom natenko, nenechávajte ich „podusené“ v mikrovlnke naraz 5 minút, ale každé 2 minúty skontrolujte a premiešajte. A musíte ochutiť uhorky cesnakom a čerstvými bylinkami v hotovej podobe. Keď uhorky vychladnú, budú naplnené sviežou príchuťou cesnaku a byliniek. Ak dáte cesnak a bylinky do marinády pred vložením zmesi do mikrovlnnej rúry, korenie sa jednoducho uvarí.
zložitosť: ľahko Kalórie: 32,75 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 18 min Pridať. čas: 20 min Použité: 1,09 g/0,22 g/6,61Mikrovlnná rúraVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoKeď prídu hostiaINGREDIENCIE NA 4 PORCIEuhorky 400 gCesnak 2 klinčekyPetržlen/kôpor 10 gCukor 2 lyžičkySoľ 1 lyžičkaKurkuma 0,5 lyžičkyStolový ocot 1 polievková lyžica.Voda 2 polievkové lyžice. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Umyte uhorky. Nie je potrebné utierať obrúskami. Orezajte konce uhoriek z oboch strán. Ovocie nakrájajte priečne alebo diagonálne na plátky s hrúbkou 4–5 mm.
Ľahko nasolené uhorky v mikrovlnnej rúre (gastronom.ru)
Krok 2
Pripravte si marinádu. V sklenenej miske vhodnej do mikrovlnnej rúry zmiešajte ocot s vodou, pridajte soľ, cukor a kurkumu a dobre premiešajte – najlepšie, kým sa soľ a cukor úplne nerozpustia.
Ľahko nasolené uhorky v mikrovlnnej rúre (gastronom.ru)
Krok 3
Plátky uhorky ponorte do marinády a premiešajte. Vložte misku do mikrovlnnej rúry s pokrievkou a ohrievajte uhorky pri maximálnom výkone 2 minúty. Vyberte misku z mikrovlnnej rúry, premiešajte uhorky a znova vložte mikrovlnnú rúru na 1,5–2 minúty.
Ľahko nasolené uhorky v mikrovlnnej rúre (gastronom.ru)
Krok 4
Kým máte spustenú mikrovlnku, pripravte si bylinky a cesnak. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Kôpor alebo petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a tiež nadrobno nasekáme.
Ľahko nasolené uhorky v mikrovlnnej rúre (gastronom.ru)
Krok 5
Vyberte uhorky z mikrovlnnej rúry a znova premiešajte. Skúste to. Mali by získať „ľahko slanú“ chuť a farbu, ale zostať chrumkavé. Je dôležité, aby sa uhorky neprevarili. V prípade potreby cyklus zopakujte. V mikrovlnnej rúre to môže trvať celkom 6-7 minút.
Ľahko nasolené uhorky v mikrovlnnej rúre (gastronom.ru)
Krok 6
Odstráňte uhorky, premiešajte, vypustite prebytočnú tekutinu. Horúce uhorky ihneď ochutíme cesnakom a nasekanými čerstvými bylinkami. Premiešame a necháme vychladnúť. Pripravený!
Ľahko nasolené uhorky v mikrovlnnej rúre (gastronom.ru)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Kurkumu používame na jemne solené uhorky v mikrovlnke hlavne kvôli farbe. Nepridáva nijako zvlášť výraznú chuť, ale dáva plátkom uhorky špecifický žltkastý odtieň, charakteristický pre nakladané uhorky.
MIMOchodom
V mikrovlnnej rúre môžete variť nielen rýchle jemne nasolené uhorky, ale aj sterilizovať uhorky v pohároch soľankou. Za týmto účelom jednoducho vložte uhorky s tradičnými listami, bylinkami a korením do pohárov, zalejte horúcou soľankou a pred stočením sterilizujte v mikrovlnnej rúre 5 minút.