Šalát s melónom, krevetami a mozzarellou
K receptu
Šalát s melónom, krevetami a mozzarellou dokáže prekvapiť aj zarytých labužníkov nečakanou kombináciou tak odlišných ingrediencií. V skutočnosti sme jednoducho zvyknutí na to, že melón sa môže podávať výlučne ako dezert. Možno to niekto pozná a skúšal to aj v slanej forme. Ale aby to bol šalát, v ktorom sú krásne naaranžované plátky melónu, krevety a syr… Toto je rozbitie všetkých gastronomických stereotypov! Medzitým neexistuje žiadne zvláštne tajomstvo pri výbere ingrediencií pre recept. Mäso z mušlí má mierne sladkú chuť, rovnako ako krémová mozzarella – skvelá spoločnosť pre pruhované bobule! Výsledkom je, že všetky tri produkty dodávajú pokrmu neuveriteľnú sviežosť a ľahkosť, pričom sa navzájom dopĺňajú svojimi individuálnymi chuťovými nuansami. Šťavnatý melón, krevety voňajúce morom a jemná mozzarella, ochutené omáčkou v stredomorskom štýle s bazalkou, vám pripomínajú najlepšie obdobie roka – horúce, svetlé, veselé, lahodné. Rovnako ako náš letný šalát.
zložitosť: ľahko Kalórie: 557,92 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 10 min Použité: 43,62 g/36,21 g/14,95PraženieVečeraPopoludňajšie občerstvenieVečeraŠalátVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEVeľké krevety 600 gVodný melón 600 gMozzarella mini 200 gBazalka 20 gOlivový olej 6 polievkových lyžíc.Citrónová šťava 2 polievkové lyžice.Soľ ochutnaťZlato 1 polievková lyžica.Čerstvo mleté čierne korenie ochutnať Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Krevety ošúpeme, osolíme, okoreníme a opečieme s 2 polievkovými lyžicami. l. olivový olej do zlatista, 3 minúty.
Šalát s melónom, krevetami a mozzarellou
Krok 2
Na dresing zmiešame citrónovú šťavu, olivový olej, med, soľ a čierne korenie. Šľaháme, aby vznikla emulzia.
Šalát s melónom, krevetami a mozzarellou
Krok 3
Melón nakrájajte na stredné kocky, odstráňte semená. Zmiešame s mozzarellou, bazalkou a krevetami. Šalát zalejeme dressingom.
Šalát s melónom, krevetami a mozzarellou
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 11,88 g (14,85 % dennej hodnoty) • tuky 14,77 g (16,41 %) • sacharidy 3,46 g (2,06 %) • kcal 193,43 (10,75 %) • sodík 668,59 mg (46,11 %) • cukor spolu 2 4,38 %) • EFA 4,38 g (21,90 %) • vláknina 0,14 g (0,47 %)
UŽITOČNÉ RADY
Šalát s melónom, krevetami a mozzarellou môžete doplniť ľahkými bielymi vínami alebo šumivým vínom. Na servírovanie melónu a krevetového šalátu je najlepšie použiť široký plochý tanier. To bude pre jedákov pohodlnejšie. A je menšia šanca, že šalát pod vlastnou váhou vyprodukuje viac šťavy.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Vodný melón môžeme použiť aj do iných slaných šalátov. Napríklad v kombinácii s fetou a olivami alebo pestom. Môžete ho pridať aj do jedál s quinoou alebo šošovicou a zeleninou. Sladký melón sa hodí k rukole, čerstvým paradajkám, uhorkám, sladkej paprike a mäte.