Varte veľa: Kapusta na spôsob Guriana – susedia pribehnú za vôňou a vytrhnú poháre
Gurianska kapusta je skutočným umeleckým dielom. Toto jedlo nielen diverzifikuje vaše menu, ale bude tiež skutočným nálezom pre tých, ktorí ešte neskúsili gruzínsku kuchyňu. Kapusta sa hodí nielen k tradičným pochúťkam, ale ideálne dopĺňa aj mäsité jedlá v európskej kuchyni a dodáva im osobitý orientálny nádych.
Ingrediencie:
- Biela kapusta – 2 kg;
- mrkva – 2 ks;
- repa – 2 ks;
- cesnak – 3 strúčiky;
- voda – 1 l;
- ocot – 100 ml;
- slnečnicový olej – 100 ml;
- cukor – 120 g;
- soľ – 2 lyžice. lyžice;
- bobkový list – 2 ks;
- korenie – 4 ks.
1. Umyte zeleninu. Mrkvu a repu ošúpeme a nakrájame na pásiky.
2. Hlávkovú kapustu rozdelíme na štyri časti, zbavíme stopky a nakrájame na stredne veľké štvorce. Spojte zeleninu dohromady.
3. Do panvice pridajte maslo, bobkový list, cukor, soľ a korenie. Voda musí niekoľko minút vrieť. Odstráňte nádobu z ohňa a nalejte ocot.
4. Výslednú marinádu nalejte cez zeleninovú zmes, zakryte pokrievkou a položte váhu, nechajte deň.
5. Ďalej preložíme kapustu do sterilizovanej nádoby. Najlepšie je skladovať v chladničke.
Predtým sme vám povedali, ako pripraviť taliansku nátierku.