Varte veľa: Kapusta na spôsob Guriana – susedia pribehnú za vôňou a vytrhnú poháre

Varte veľa: Kapusta na spôsob Guriana – susedia pribehnú za vôňou a vytrhnú poháre

Gurianska kapusta je skutočným umeleckým dielom. Toto jedlo nielen diverzifikuje vaše menu, ale bude tiež skutočným nálezom pre tých, ktorí ešte neskúsili gruzínsku kuchyňu. Kapusta sa hodí nielen k tradičným pochúťkam, ale ideálne dopĺňa aj mäsité jedlá v európskej kuchyni a dodáva im osobitý orientálny nádych.

Ingrediencie:

  • Biela kapusta – 2 kg;
  • mrkva – 2 ks;
  • repa – 2 ks;
  • cesnak – 3 strúčiky;
  • voda – 1 l;
  • ocot – 100 ml;
  • slnečnicový olej – 100 ml;
  • cukor – 120 g;
  • soľ – 2 lyžice. lyžice;
  • bobkový list – 2 ks;
  • korenie – 4 ks.

1. Umyte zeleninu. Mrkvu a repu ošúpeme a nakrájame na pásiky.

2. Hlávkovú kapustu rozdelíme na štyri časti, zbavíme stopky a nakrájame na stredne veľké štvorce. Spojte zeleninu dohromady.

3. Do panvice pridajte maslo, bobkový list, cukor, soľ a korenie. Voda musí niekoľko minút vrieť. Odstráňte nádobu z ohňa a nalejte ocot.

4. Výslednú marinádu nalejte cez zeleninovú zmes, zakryte pokrievkou a položte váhu, nechajte deň.

5. Ďalej preložíme kapustu do sterilizovanej nádoby. Najlepšie je skladovať v chladničke.

Predtým sme vám povedali, ako pripraviť taliansku nátierku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik