Vyrábam 50 pohárov týchto sladkých a chrumkavých nakladaných uhoriek – a stále je toho na zimu málo: v okamihu odletia – rýchlo a jednoducho sa pripravujú
Domáce zvieratá dokážu zmiesť celú nádobu naraz
Gazdinkám bolo povedané, ako jednoducho pripraviť veľmi chutné a chrumkavé nakladané uhorky, ktoré zmiznú zo stola v priebehu niekoľkých minút. A 50 plechoviek na zimu nebude stačiť.
Na prípravu troch 1-litrových pohárov nakladaných uhoriek budete potrebovať:
- uhorky – 2 kilogramy;
- cesnak – 6 strúčikov;
- cukor – 200 gramov;
- soľ – 2 polievkové lyžice;
- ocot 9% – 200 mililitrov;
- voda – 1 liter.
Najprv by ste mali začať pripravovať soľanku. Za týmto účelom nalejte 1 liter vody do hrnca, pridajte 2 polievkové lyžice soli, 200 gramov cukru, ocot, premiešajte, zohrejte a priveďte do varu. Potom musíte sterilizovať tri 1-litrové poháre, vložiť do nich 2 strúčiky cesnaku a uhorky a naplniť ich vychladnutým nálevom.
V ďalšej fáze musia byť poháre s uhorkami vložené do hrnca, zakryté viečkami a naplnené vodou. Varte 7-10 minút, kým uhorky nezmenia farbu. Potom by ste mali zrolovať viečka, otočiť poháre a prikryť ich uterákom, kým nevychladnú. Skladujte na tmavom mieste pri izbovej teplote.
Predtým publikácia Khibiny uviedla, ako uvariť lahodný kompót-mojito z egrešov.