6 letných vidieckych raňajok, ktoré sa neodmietajú

6 letných vidieckych raňajok, ktoré sa neodmietajú

6 letných vidieckych raňajok, ktoré sa neodmietajú

Na dlho očakávané letné raňajky, najmä na chate, sa oplatí vstať skoro. Rosa ešte neuschla a vy ste už nazbierali uhorky v záhrade, maliny z kríkov a vytiahli elastické paradajky z košíka. Takýmito raňajkami môžete začať nielen svoj deň, ale aj život!

Letné raňajky na chate

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Dača šakshuka
  • Okroshka zo záhrady na raňajky
  • Omeleta s lesnými hubami
  • Rýchle kutaby so zeleňou
  • Palacinky s malinami
  • Tvarohový tvarohový koláč s jahodami

Dača šakshuka

Najchutnejšia shakshuka je vyrobená z najčerstvejšej zeleniny a byliniek, nazbieraných priamo zo záhrady.

Dača šakshuka
Dača šakshuka

Čas varenia: 30 minNa prípravu 3-4 porcií potrebujete:

  • vajcia – 3-4 ks.
  • paradajky – 4-5 ks.
  • zelenina (petržlen, koriandr, estragón, bazalka) – 1 zväzok
  • cesnak – 1 hlava
  • maslo
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • horúca červená paprika, voliteľné
  • Borodino chlieb na servírovanie

1. Nakrájajte zeleň. Cesnak ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Paradajky nakrájame na tenké plátky. 2. Vo veľkej panvici rozpustite na strednom ohni trochu masla. Rozložte do vrstiev: tretinu cesnaku, tretinu paradajok, tretinu byliniek, potom opäť cesnak, paradajky atď. Do každej vrstvy pridajte soľ a korenie. Navrch položte aj kúsky masla. 3. Panvicu prikryte pokrievkou a položte na strednú teplotu. Varte 10 minút, občas panvicou potraste, ale bez miešania obsahu. 4. V obsahu panvice urobte 3-4 priehlbiny, do každej rozbite vajíčko. Korenie a soľ. Na každý žĺtok položíme plátok masla. Prikryté dusíme, kým vajcia nie sú hotové na požadovaný stupeň. Podávame s chlebom Borodino.

Okroshka zo záhrady na raňajky

Okroshka sa môže jesť kedykoľvek počas horúceho dňa. A dokonca aj na raňajky. prečo nie?

Okroshka zo záhrady na raňajky
Okroshka zo záhrady na raňajky

Čas varenia: 20 minNa prípravu 2 porcií potrebujete:

  • hustý termostatický kefír alebo jogurt – 300–400 g
  • uhorky – 4 ks.
  • reďkovky – 6-8 ks.
  • zelenina (zelená cibuľa, petržlen, kôpor) – 1 zväzok
  • vajcia – 2 ks.
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie

1. Vajcia uvaríme na tvrdo, schladíme v studenej vode, ošúpeme a nadrobno nakrájame. 2. Uhorky a reďkovky nakrájame nadrobno alebo nastrúhame na hrubom strúhadle. Zeleninu nasekajte nadrobno. 3. Pripravené suroviny zmiešame s veľmi studeným kefírom/jogurtom (môžeme pridať ľad). Dochutíme soľou a korením a ihneď podávame.

Omeleta s lesnými hubami

Kvôli takejto omelete môžete skoro ráno chodiť nielen do najbližšej záhradnej postele, ale aj bežať lesom pri hľadaní voňavých lesných húb. Je to zdravé aj chutné.

Omeleta s lesnými hubami
Omeleta s lesnými hubami

Čas varenia: 20 min

Na prípravu 2-3 porcií potrebujete:

  • vajcia – 6 ks.
  • kyslá smotana – 2 lyžice. l.
  • lesné huby – 5-6 ks.
  • mladá cibuľka – 1 ks.
  • mladý cesnak – 3 strúčiky
  • ghee – 2 lyžice. l.
  • soľ, údená paprika

1. Huby spracujeme, nakrájame na stredné plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na tenké plátky. 2. Zahrejte 1 polievkovú lyžičku. l. olej na panvici na palacinky pridame cibulu a cesnak, po 1 min. – huby. Smažte na vysokej teplote za občasného miešania 3-4 minúty. Znížte teplotu, varte ďalších 5 minút. 3. Vajcia vyšľaháme so soľou do hladka. Pridajte kyslú smotanu, premiešajte. 4. Do panvice vložte zvyšné maslo, potom, keď sa maslo roztopí a zohreje, nalejte do neho vaječnú zmes. Varte za stáleho pohybu všetkých prilepených častí omelety, kým omeleta nedosiahne požadovanú konzistenciu. Posypeme paprikou a podávame.

Rýchle kutaby so zeleňou

Pita chlieb môžete nahradiť tortillovými plackami alebo rýchlo upiecť tenké placky sami na panvici.

Rýchle kutaby so zeleňou
Rýchle kutaby so zeleňou

Čas varenia: 20 min

Na prípravu 2-3 porcií potrebujete:

  • tenký pita chlieb – 2-3 listy
  • zelenina (zelená cibuľa, petržlen, estragón, koriandr, bazalka) – 200 g
  • vajcia – 1 ks.
  • maslo
  • soľ

1. Zeleninu nasekajte veľmi jemne. Roztopte 2 polievkové lyžice na panvici. l. olej, osolíme, pridáme bylinky a dusíme 2-3 minúty. 2. Zeleninu preložíme do misy, mierne ochladíme a zmiešame s vajcom do hladka. 3. Nakrájajte lavash na kruhy s priemerom 20 cm (alebo môžete urobiť štvorce rovnakej veľkosti). 4. Na polovicu každého kruhu položte pár lyžíc zelene, rozotrite v rovnomernej vrstve, prikryte druhou polovicou kruhu a stlačte. 5. Kutaby smažte na suchej panvici s nepriľnavým povrchom 1–1,5 minúty. na každej strane. Hotové kutaby položte na tanier na seba, bohato namažte olejom. Podávajte horúce.

Palacinky s malinami

Ranné pečivo je dobré na akékoľvek raňajky. Hrubé palacinky s čerstvo natrhanými malinami, poliate medom sú jednou z najlepších možností na vidiecke raňajky.

Palacinky s malinami
Palacinky s malinami

Čas varenia: 25 minNa prípravu 4 porcií potrebujete:

  • maliny – 200 g
  • vajcia – 3 ks.
  • kyslá smotana 25% tuku – 200 g
  • mlieko – 300 ml
  • krupica – 100 g
  • múka – 170 g
  • cukor – 3 lyžice. l.
  • soľ a sóda – každá po 0,5 lyžičky.
  • ghee na vyprážanie
  • med na servírovanie

1. Vajcia, cukor, soľ, kyslú smotanu a 100 ml mlieka vymiešame mixérom. Za stáleho miešania pridajte krupicu, múku a sódu. 2. Zvyšné mlieko privedieme do varu, vlejeme do cesta, premiešame. 3. Panvicu na palacinky rozohrejeme, vymastíme olejom. Hrubé palacinky s priemerom nie väčším ako 14 cm upečieme takto: cesto nalejeme do stredu formy, na cesto poukladáme niekoľko malín. Potom smažte ako obvykle. Podávame horúce, s medom.

Tvarohový tvarohový koláč s jahodami

Tento cheesecake podávame najlepšie teplý – ideálne je namočený v aromatickej šťave z jahôd, jemne podusený s cukrom a maslom.

Tvarohový tvarohový koláč s jahodami
Tvarohový tvarohový koláč s jahodami

Čas varenia: 1 hodina

Na prípravu 6 porcií potrebujete:

  • jahody – 200 g
  • najtučnejší tvaroh – 350 g
  • kyslá smotana s obsahom tuku od 20% – 50 g
  • vajcia – 2 ks.
  • cukor – 50 g + 1 polievková lyžica. l.
  • krupica – 2 lyžice. l.
  • maslo – 2 lyžice. l. + trochu viac pre tvar
  • mletý kardamón

1. Rúru predhrejeme na 160°C. Do misky dáme tvaroh, kyslú smotanu, vajcia, cukor a krupicu a ponorným mixérom vyšľaháme do hladka. 2. Menšiu zapekaciu misu vymastíme olejom a vzniknutú zmes do nej vložíme. 3. Formu vložíme do väčšej formy, zalejeme čo najväčším množstvom vody. Cheesecake pečieme vo vodnom kúpeli 40 minút. 4. Medzitým si rozpustíme maslo s 1 polievkovou lyžicou. l. cukor, pridajte bobule (veľké môžu byť nakrájané) a trochu povarte, 2-3 minúty. Odstráňte z tepla a podávajte cez teplý tvarohový koláč.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #leto #raňajky #dačaSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik