Jedla som ho 2x do týždňa – a cievy netrombizujú: zrazeniny sa neusadia ani v hlbokých žilách – prípravok odskúšaný lekárom
Výživné, zdravé a chutné
Trombóza v hlbokých žilách je nebezpečný proces, ktorý sa niekedy môže vyskytnúť bez zjavného dôvodu. Hrozbou je, že gélovité zrazeniny na stenách krvných ciev sa môžu odlomiť a pohybovať sa krvným obehom a zablokovať životne dôležité tepny.
Našťastie sa procesy vyskytujúce sa v tele dajú kontrolovať. Pomáhajú tomu jednoduché a chutné potraviny, ktoré do svojho jedálnička zaradí každý.
Tučné ryby zo studenej vody bohaté na omega-3 mastné kyseliny sú teda spoľahlivou ochranou pred trombózou, hovorí Dr. sunnitský Patel z Británie. Odporúčal ho zaradiť do jedálnička aspoň 2x týždenne. Nemusíte kupovať drahé ryby.
Najväčší prínos pre cievy bude mať losos, makrela, pstruh a sardinky – tieto druhy rýb majú protizápalové vlastnosti a znižujú riziko trombózy ciev, poznamenáva lekár.
Medzi ďalšie potraviny odporúčané lekárom patria bobule, cesnak, horká čokoláda a zelený čaj. Ich zaradením do našej stravy prospievame zdraviu kardiovaskulárneho systému.
Článok slúži len na informačné účely. Vyžaduje sa odborná konzultácia.
Predtým sme informovali o tom, ako znížiť hladinu cholesterolu v krvi.