Kompót z melónu
K receptu
Už ste si niekedy pripravovali melónový kompót na zimu? Ak nie, všimnite si náš recept a v prípade potreby ho otestujte v akcii. Sme si istí, že aj ten najpochmúrnejší jesenný či zimný deň bude jasnejší a veselší, ak doňho preniknú chute a vône ďalekého leta. Presne takýto efekt dokáže poskytnúť náš melónový kompót pripravený doma. Ako všetky ostatné kompóty sa vyrába veľmi jednoducho a doslova za pár minút. Potom ho stačí naliať do pohárov a uzavrieť. Nikto vás však neobťažuje vypiť časť kompótu hneď po príprave, po troche vychladnutia nápoja.
zložitosť: ľahko Kalórie: 109,33 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 1,07 g/0,18 g/26,53KonzervovaniePrázdnePiteVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍVodný melón 1 kgGranulovaný cukor 100 gCitrón 1 kus Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si poháre na kompót z melónu. Umyte ich odmasťovačom a sterilizujte v rúre alebo mikrovlnnej rúre. Viečka dôkladne umyte, pridajte vodu a varte 10 minút. Poháre aj viečka nechajte vyschnúť.
Kompót z melónu (gastronom.ru)
Krok 2
Dužinu melónu nakrájajte na malé plátky a súčasne z nich odstráňte semená. Citrón dôkladne umyte tvrdou stranou špongie. Nakrájajte na štvrtiny.
Kompót z melónu (gastronom.ru)
Krok 3
Presuňte kúsky melónu do veľkého hrnca. Pridajte cukor a citrón. Nalejte 500 ml vody. Dajte na stredný oheň a priveďte do varu. Varte 5 minút.
Kompót z melónu (gastronom.ru)
Krok 4
Vložte kúsky melónu do sterilizovaných pohárov. Vyhoďte citrón. Naplňte sirupom a ihneď zrolujte viečka (alebo pevne zaskrutkujte skrutky). Prevráťte na dvojito zloženú utierku.
Kompót z melónu (gastronom.ru)
Krok 5
Poháre s kompótom prikryte hrubou prikrývkou alebo prikrývkou. Nechajte, kým obrobok úplne nevychladne. Kompót skladujte na suchom, chladnom a tmavom mieste.
Kompót z melónu (gastronom.ru)
MIMOchodom
Ani po tepelnom spracovaní nestráca melón mnohé zo svojich prospešných vlastností. Napríklad má silný močopudný účinok a tiež dokonale čistí črevá, zlepšuje proces trávenia.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Napriek tomu, že melón je dosť sladký, cukor by sme do kompótu vôbec neodporúčali pridávať: v prípade hotových výrobkov tento produkt pôsobí nielen ako dochucovadlo, ale aj ako prírodný konzervant.