Generálsky šalát na zimu

Generálsky šalát na zimu

Všeobecný šalát na zimu K receptu

Už ste niekedy pripravili Generalsky zeleninový šalát na zimu? Ak nie, vezmite si dobrý osvedčený recept, ktorý nebude ťažké realizovať. Prečo sa to takto nazývalo, nie je s určitosťou známe, ale zdá sa nám, že tento šalát sa môže podávať na stole najvyššej úrovne. Jedlo zároveň obsahuje najjednoduchšiu a najdostupnejšiu zeleninu: paradajky, sladkú a štipľavú papriku, ako aj uhorky a kapustu. Správne proporcie a korenisté bylinky z nich však robia skutočné gastronomické majstrovské dielo. Stručne povedané, príprava, ako je General’s salát, osloví aj tých, ktorí sú zvyčajne chladní na zeleninu, vďaka svojej svetlej a bohatej chuti.

zložitosť: priemer Kalórie: 139,47 kcal/porcia Porcie: 15 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 1 hodina 30 minút Použité: 2,32 g/10,14 g/9,67PrázdneŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 15 PORCIÍparadajky – 1 kg čerstvé uhorky – 1 kg sladká paprika – 300 ks pohánkovej cibule – 250 g biela kapusta – 350 čili paprík – 40 g cesnaku – 4 strúčiky petržlenová vňať – 4 vetvičky kôpru – 4 vetvičky soľ – 2 polievkové lyžice. l. s horou cukru – 3 lyžice. l rastlinný olej – 150 ml stolového octu (9%) – 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na generálov šalát. Paradajky umyjeme, osušíme a zbavíme základne stopiek. Ovocie nakrájajte na tenké plátky a vložte do veľkej misy.

Krok 2

Čerstvé uhorky umyte a nakrájajte na plátky. Pridajte k paradajkám v miske. 3. Sladkú papriku na šalát umyjeme, osušíme a nakrájame na polovice. Odstráňte semená a membrány. Dužinu nakrájajte na pásiky.

Krok 3

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polovice a potom nakrájame na polovičné kolieska. Preložíme do misky s paradajkami a uhorkami v miske. Bielu kapustu nakrájame nadrobno.

Krok 4

Chilli papričku umyte a nakrájajte na kolieska (ak ju nemáte radi pikantnú, odstráňte semienka). Cesnakové strúčiky ošúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Vložte do misky so zeleninou.

Krok 5

Umyte petržlenovú vňať a kôpor na šalát a dobre osušte papierovou utierkou. Odstráňte všetky hrubé stonky a jemne nakrájajte zvyšnú zeleninu. Pridajte do misy s predtým pripravenou zeleninou.

Krok 6

Pridajte soľ, cukor, rastlinný olej a ocot. Dôkladne premiešame. Nechajte 40 minút pri izbovej teplote. Znova premiešajte. Nechajte ďalšiu pol hodinu.

Krok 7

Zeleninu vložte do suchých sterilizovaných pohárov a do každého pohára nalejte šťavu z misky až po vrch. Na dno veľkého hrnca položte čistú utierku. Vložte do nej poháre so šalátom a prikryte ich viečkami.

Krok 8

Nalejte vodu do panvice tak, aby siahala po „plecia“ plechoviek. Položte na oheň a priveďte do varu. Sterilizujte 40 minút. Poháre s generálskym šalátom zrolujte, otočte ich na zloženú utierku a nechajte úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Poháre na takýto šalát je možné sterilizovať v rúre alebo ešte jednoduchšie v mikrovlnnej rúre. Aby ste to dosiahli, dôkladne ich umyte, naplňte 2/3 vodou a vložte ich do prístroja pri maximálnom výkone na 10 minút.

MIMOchodom

Množstvo feferónky pre všeobecný šalát obmieňajte v závislosti od svojich gastronomických preferencií. Ak máte radi „horúce“, použite 2 strúčiky. Preferujete jemnejšie chute? Vezmite polovicu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik