Jemné a chrumkavé uhorky na zimu: 60 pohárov vyrobím za 30 minút bez akejkoľvek sterilizácie – ostatné rodina nepozná

Jemné a chrumkavé uhorky na zimu: 60 pohárov vyrobím za 30 minút bez akejkoľvek sterilizácie – ostatné rodina nepozná

Exkluzívny recept na nakladané uhorky

Ak neradi sterilizujete poháre, ale chcete v zime jesť chutné nakladané uhorky, skúste ich pripraviť podľa receptu autorov telegramového kanála „Dachnye Budni“.

Odborníci nám poradia, ako sa rýchlo pripraviť nakladané uhorky s červenými ríbezľami na zimu.

Budete potrebovať 0,7 litrovú nádobu:

  • 500 gramov čerstvých uhoriek;
  • 100 gramov červených ríbezlí;
  • 5 zrniek čierneho korenia;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 1 kôprový dáždnik;
  • 3 čerešňové listy;
  • 2 listy ríbezlí;
  • ½ listu chrenu

.

Na 1 liter marinády:

  • 1 liter vody;
  • 2 lyžice soli;
  • 4 lyžice granulovaného cukru;
  • 4 polievkové lyžice 9% octu

.

Postup prípravy:

Odrežte konce uhoriek.

Vložte korenie, cesnak, kôpor, čerešne, ríbezle a chrenové listy do čistej nádoby.

Nádobu naplňte uhorkami striedavo s červenými ríbezľami.

Do hrnca s vodou pridáme soľ, cukor, ocot, privedieme do varu a vsypeme uhorky.

Zakryte nádobu prípravkom a nechajte ju pod prikrývkou, kým úplne nevychladne.

Hotové nakladané uhorky s červenými ríbezľami si môžete vychutnať na druhý deň alebo poslať na zimné uskladnenie. Dobrú chuť!

Predtým

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik