Jemné a chrumkavé uhorky na zimu: 60 pohárov vyrobím za 30 minút bez akejkoľvek sterilizácie – ostatné rodina nepozná
Exkluzívny recept na nakladané uhorky
Ak neradi sterilizujete poháre, ale chcete v zime jesť chutné nakladané uhorky, skúste ich pripraviť podľa receptu autorov telegramového kanála „Dachnye Budni“.
Odborníci nám poradia, ako sa rýchlo pripraviť nakladané uhorky s červenými ríbezľami na zimu.
Budete potrebovať 0,7 litrovú nádobu:
- 500 gramov čerstvých uhoriek;
- 100 gramov červených ríbezlí;
- 5 zrniek čierneho korenia;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 1 kôprový dáždnik;
- 3 čerešňové listy;
- 2 listy ríbezlí;
- ½ listu chrenu
.
Na 1 liter marinády:
- 1 liter vody;
- 2 lyžice soli;
- 4 lyžice granulovaného cukru;
- 4 polievkové lyžice 9% octu
.
Postup prípravy:
Odrežte konce uhoriek.
Vložte korenie, cesnak, kôpor, čerešne, ríbezle a chrenové listy do čistej nádoby.
Nádobu naplňte uhorkami striedavo s červenými ríbezľami.
Do hrnca s vodou pridáme soľ, cukor, ocot, privedieme do varu a vsypeme uhorky.
Zakryte nádobu prípravkom a nechajte ju pod prikrývkou, kým úplne nevychladne.
Hotové nakladané uhorky s červenými ríbezľami si môžete vychutnať na druhý deň alebo poslať na zimné uskladnenie. Dobrú chuť!
Predtým