Šakarobový šalát na zimu

Šakarobový šalát na zimu

Šakarobový šalát na zimu K receptu

Pripravte si na zimu šalát Shakarob podľa nášho receptu, aby ste si v tomto chladnom období užili sviežu chuť obľúbenej zeleniny. Áno, áno, hlavným „trikom“ jedla je práve to, že jeho zložky (uhorky, paprika, paradajky, cesnak a cibuľa) nie sú tepelne ošetrené, s výnimkou konečnej sterilizácie. Vďaka tomu poslednému, ako aj pridaniu octu priamo do pohárov, sa šalát perfektne skladuje na suchom a tmavom mieste. Takýto prípravok si môžete kedykoľvek otvoriť, napríklad ako vitamínový doplnok na večeru. Preto sa v lete určite oplatí stráviť trochu času, aby ste v zime nekupovali konzervovanú zeleninu v obchode.

zložitosť: priemer Kalórie: 143,38 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 8 hodín Použité: 3,25 g/7,81 g/15,05PrázdneŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍparadajky – 3 kg čerstvé uhorky – 1 kg červená paprika – 600 g červená cibuľa – 800 g petržlen – 40 gukrop – 40 g zelená bazalka – 25 g mäta – 10 g cesnak – 8 strúčikov soľ – 2 polievkové lyžice. l.cukor – 2 polievkové lyžice. l rastlinný olej – 150 ml stolového octu (9%) – 5 polievkových lyžíc. l. (1 polievková lyžica na 1 liter nádoby) Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na šalát Shakarob. Čerstvé uhorky umyte a odrežte konce. Ovocie vložte do veľkého hrnca a naplňte studenou vodou, kým ich úplne nezakryje. Nechajte pôsobiť 6 hodín.

Krok 2

Paradajky umyjeme, osušíme a zbavíme základne stopiek. Ovocie nakrájajte na tenké plátky a vložte do veľkej misy. Uhorky nakrájame na plátky. Pridajte k paradajkám.

Krok 3

Sladkú papriku na šalát umyjeme, osušíme a nakrájame na polovice. Odstráňte semená a membrány. Dužinu nakrájajte na pásiky. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na polovice a potom nakrájame na polovičné kolieska. Vložte do misky s paradajkami a uhorkami.

Krok 4

Umyte petržlenovú vňať, kôpor, zelenú bazalku a mätu na šalát a dobre osušte papierovou utierkou. Jemne nakrájajte. Pridajte do misy s predtým pripravenou zeleninou.

Krok 5

Ošúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na plátky. Preložíme do misky so zeleninou. Pridajte soľ, cukor a rastlinný olej. Dôkladne premiešame. Nechajte 1 hodinu pri izbovej teplote.

Krok 6

Znova premiešajte ingrediencie šalátu. Nechajte 1 hodinu. Zeleninu vložte do suchých sterilizovaných pohárov a do každého pohára nalejte šťavu z misky až po vrch. Pridajte lyžicu octu.

Krok 7

Na dno veľkého hrnca položte čistú utierku. Vložte do nej poháre so šalátom a prikryte sterilizovanými viečkami. Nalejte vodu do panvice tak, aby siahala po „plecia“ plechoviek.

Krok 8

Položte na oheň a priveďte do varu. Sterilizujeme asi 40 minút. Poháre so šalátom Shakarob zrolujte, otočte ich na zloženú utierku a nechajte úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aby bol šalát obzvlášť chutný, použite tie najzrelšie, najsladšie sezónne paradajky. Práve tie dajú veľa šťavy, ktorá je potrebná pre lepšie skladovanie.

MIMOchodom

Druhy zeleniny pre šalát Shakarob, ako aj ich množstvo, sa môžu líšiť podľa vašej chuti. Ak si napríklad namiesto bazalky dáte koriandr, jedlo okamžite získa zvláštny, „kaukazský“ charakter.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik