Squashový kaviár s paradajkami
K receptu
Squashový kaviár s paradajkami, konzervovaný na zimu, je jedným z najobľúbenejších a najobľúbenejších zeleninových snackov. Existuje veľa receptov na prípravu kaviáru, pravdepodobne každá žena v domácnosti má svoj obľúbený prípravok. V našom recepte na cuketový kaviár s paradajkami kladieme dôraz na pridanie cibule, paradajok a mrkvy do cukety – táto zelenina obohatí chuť jedla a dodá kaviáru jemnú vôňu a bohatú farbu. Optimálne je umiestniť hotový kaviár do malej nádoby, aby nezazátkovaná nádoba nesedela v chladničke príliš dlho. Kaviár uvarte v hlbokej panvici s hrubým dnom s priemerom aspoň 28 cm – zelenina v ňom rýchlejšie dosiahne požadovaný stav.
zložitosť: ľahko Kalórie: 198,53 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 40 min Použité: 1,90 g/15,32 g/12,99PraženieDusenie, chradnutieruská kuchyňaVečeraVečeraObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍcuketa – 800 g paradajky – 500 g mrkva – 200 g cibuľa – 100 g cesnak – 3 strúčiky rastlinný olej – 6 polievkových lyžíc. l cukor – 20 g soľ – 15 g čerstvo mletého čierneho korenia – ½ ČL stolového octu – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Cuketu ošúpeme, odrežeme stopku a miesto uchytenia vaječníkov. Rozrežte pozdĺžne na polovicu, v prípade potreby odstráňte veľké semená. Z mladej cukety nemusíte odstraňovať semienka. Polovičky cukety nakrájame na 1 cm kocky a dáme do misy.
Krok 2
Ošúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky. Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu a mrkvu položte oddelene do malých misiek.
Krok 3
Na paradajkách urobte rez v tvare kríža a vložte na 2 minúty do vriacej vody. Scedíme v cedníku a zalejeme studenou vodou. Opatrne odstráňte tenkú šupku. Nakrájajte paradajkovú dužinu na kocky a tiež vložte do samostatnej misky.
Krok 4
V hlbokej panvici zohrejte 2 polievkové lyžice na strednom ohni. l. rastlinný olej. Pridajte cibuľu a varte, kým nebude priehľadná, 5-7 minút. Cibuľu často miešajte, aby sa nespálila. Preložíme do veľkej misy.
Krok 5
Do tej istej panvice pridajte 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej a pridajte mrkvu. Varte za častého miešania 7 minút. Počas tejto doby mrkva zmenší svoj objem a zmäkne. Presuňte mrkvu do misky s cibuľou.
Krok 6
Do tej istej panvice nalejte ďalšie 2 polievkové lyžice. l. olej a pridáme pripravenú cuketu. Varte 7 minút, miešajte vareškou. Nenechajte cuketu príliš zhnednúť. Opečenú cuketu vložte do misky so zeleninou.
Krok 7
Nakrájané paradajky vložte do tej istej panvice. Nie je potrebné pridávať olej. Paradajky varte za častého miešania 7-10 minút a potom skombinujte so zvyškom zeleniny.
Krok 8
Cesnak nasekáme nadrobno alebo prelisujeme a pridáme do misky k zelenine. Pripravenú zeleninu nakrájajte spôsobom, ktorý vám vyhovuje. Môžete ich nechať prejsť mlynčekom na mäso alebo pulzovať mixérom.
Krok 9
Zeleninovú zmes preložíme do hrnca alebo veľkého kotla s hrubým dnom. Osolíme, ochutíme cukrom a korením a zalejeme octom. Zeleninu priveďte do varu na vysokej teplote. Znížte teplotu na minimum a varte 1 hodinu. Kaviár často miešajte špachtľou.
Krok 10
Naplňte sterilizované poháre horúcim kaviárom a pevne uzavrite. Poháre otočte hore dnom, prikryte froté uterákom a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.
UŽITOČNÉ RADY
Squashový kaviár s paradajkami je možné pripraviť nielen na dlhodobé skladovanie. V lete, na vrchole sezóny, si pripravte malú porciu kaviáru a podávajte ho ako chutné studené predjedlo. Jednoducho vložte čerstvý kaviár do nádoby alebo pohára a vložte ho do chladničky, kde ho môžete skladovať 2-3 dni.
MIMOchodom
Squashový kaviár môžete prejsť cez mlynček na mäso s veľkou mriežkou a získate produkt s výraznou textúrou alebo ho môžete rozdrviť v mixéri, kým nebude úplne homogénny – to všetko závisí od vašich preferencií. Obe možnosti sú veľmi chutné.