Neskutočné pikantné predjedlo z čerstvých paradajok: varím ho namiesto šalátu a moja rodina ho bez prestania hltá
Poznámka pre zložité gazdinky
Ak vás už tradičný šalát z čerstvých paradajok neinšpiruje, skúste si pripraviť pikantné paradajkové predjedlo podľa receptu od odborníkov z telegramového kanála „Dacha Dreams“.
Budete potrebovať litrovú nádobu:
- 800 gramov paradajok;
- 1 zväzok kôpru;
- 1 zväzok petržlenu;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 0,5 lyžičky čierneho korenia;
- 1 lyžička cukru;
- 1 lyžička soli
.
Postup prípravy:
Paradajky nakrájame na štvrtiny a uložíme ich natesno do zaváracieho pohára.
K paradajkám pridáme nasekaný kôpor, petržlenovú vňať a cesnak.
K prísadám pridajte čierne korenie, cukor, soľ, nádobu uzavrite vekom a nechajte pri izbovej teplote 2 hodiny, pričom nádobu pravidelne pretrepávajte.
Potom paradajky vložíme na 2 hodiny do chladničky.
A po čase sa môže podávať pikantné paradajkové predjedlo a vychutnať si nezvyčajnú chuť známej zeleniny. Dobrú chuť!
Predtým sme zdieľali jednoduchý recept na zapečenú cuketu so syrom a cesnakom.