Neskutočné pikantné predjedlo z čerstvých paradajok: varím ho namiesto šalátu a moja rodina ho bez prestania hltá

Neskutočné pikantné predjedlo z čerstvých paradajok: varím ho namiesto šalátu a moja rodina ho bez prestania hltá

Poznámka pre zložité gazdinky

Ak vás už tradičný šalát z čerstvých paradajok neinšpiruje, skúste si pripraviť pikantné paradajkové predjedlo podľa receptu od odborníkov z telegramového kanála „Dacha Dreams“.

Budete potrebovať litrovú nádobu:

  • 800 gramov paradajok;
  • 1 zväzok kôpru;
  • 1 zväzok petržlenu;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 0,5 lyžičky čierneho korenia;
  • 1 lyžička cukru;
  • 1 lyžička soli

.

Postup prípravy:

Paradajky nakrájame na štvrtiny a uložíme ich natesno do zaváracieho pohára.

K paradajkám pridáme nasekaný kôpor, petržlenovú vňať a cesnak.

K prísadám pridajte čierne korenie, cukor, soľ, nádobu uzavrite vekom a nechajte pri izbovej teplote 2 hodiny, pričom nádobu pravidelne pretrepávajte.

Potom paradajky vložíme na 2 hodiny do chladničky.

A po čase sa môže podávať pikantné paradajkové predjedlo a vychutnať si nezvyčajnú chuť známej zeleniny. Dobrú chuť!

Predtým sme zdieľali jednoduchý recept na zapečenú cuketu so syrom a cesnakom.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik