Sušené paradajky v oleji na zimu
K receptu
Sušené paradajky v oleji na zimu sú neuveriteľne chutné jedlo! Je veľmi cenený skutočnými gurmánmi. Ale tento prípravok je veľmi drahý, ak si ho kúpite v obchode. Našťastie je celkom možné pripraviť nádherné paradajky doma. Je to celkom jednoduché, ale zaberie to veľa času. Výsledok vás ale určite poteší.
zložitosť: priemer Kalórie: 331,94 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 12 h Pridať. čas: 10 min Použité: 1,69 g/33,62 g/6,31RúraSušenie, sušeniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE1 kg mäsitých cherry paradajok alebo smotany ¼ šálky soli ¼ lyžičky. čerstvo mleté čierne korenie 2 polievkové lyžice. l. suchý majoránkový olivový olej Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky prekrojte na polovicu a lyžičkou odstráňte semienka. Položte reznou stranou nahor na plech vystlaný fóliou, pergamenom alebo silikónovou podložkou. Osolíme, okoreníme, posypeme majoránom.
Krok 2
Plech s paradajkami vložíme do rúry predhriatej na 70°C, pootvoríme dvierka (vložíme paličku) a pečieme 12 hodín Ak sa na dne plechu nahromadí tekutina, scedíme.
Krok 3
Preneste sušené paradajky do sterilizovaných pohárov. Nalejte olivový olej do panvice a zohrejte ho vysoko. Nalejte olej do pohárov na paradajky až po vrch. Poháre prikryte viečkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Je dôležité vybrať si odrodu paradajok s mäsitým ovocím a minimálnym množstvom šťavy. Počas procesu sušenia sa kvapalina odparí a čím menej, tým bohatší bude produkt.
MIMOchodom
Pre sušené paradajky v oleji je veľmi dôležité vyberať plody približne rovnakej veľkosti. Navyše radšej malý, aby poriadne vyschli.