Vykonávame ošetrenie – a na slivkách nezostane ani stopa po hnilobe ovocia: len tak sa dá zachrániť úroda – úroda povie „ďakujem“
Je lepšie začať konať hneď
V polovici leta slivka aktívne rastie ovocie, ale nemali by ste relaxovať, pretože počas tohto obdobia je dôležité skontrolovať strom. V niektorých prípadoch sa na ovocí začnú objavovať čierne škvrny, čo naznačuje hnilobu. Tento problém je potrebné okamžite vyriešiť.
Hniloba ovocia je plesňové ochorenie, ktoré často vedie k strate úrody. Spočiatku sa na slivkách objavujú tmavé škvrny, ale neskôr plody úplne sčernejú a tvoria sa na nich aj biele spóry, informuje skúsený záhradník na kanáli Zen Viktória Radzevskaja.
„Ak sa na slivke objavia zhnité plody, odstránime ich zo stromu a spracujeme. Slivky proti hnilobe ovocia môžete postrekovať 1 % roztokom bordeauxskej zmesi alebo 1 % roztokom síranu železnatého,“ komentuje odborník.
Ak použijete vyššie uvedené prostriedky v prvých štádiách vývoja hubovej choroby, môžete zabrániť šíreniu hniloby a tiež zachrániť zvyšok úrody. Stojí za zmienku, že spracované ovocie sa môže jesť.
Odkaz: Nezabudnite na zálievku – slivka veľmi žiarli na nedostatok vody v pôde. Nedostatok vody v pôde vedie k zmršťovaniu plodov.
Predtým sme vám povedali, ako sa zbaviť slimákov na hostas.