Ako pripraviť perfektný sendvič z červenej ryby: nápady a kombinácie

Ako pripraviť perfektný sendvič z červenej ryby: nápady a kombinácie

Ako pripraviť perfektný sendvič z červenej ryby: nápady a kombinácie

Losos, ružový losos, chum losos, sockeye losos, pstruh – skvelé sendviče môžete pripraviť s akoukoľvek červenou rybou. Niektoré nápady sú dobré na dovolenku, ale väčšina možností je vhodná na každý deň. Takéto chlebíčky si môžete pripraviť na raňajky, vziať si ich so sebou do práce, školy či vysokej školy, ako občerstvenie na nedeľnú prechádzku a večer po práci pomôžu „zabiť červíka“. Vo všeobecnosti univerzálna možnosť.

Sendviče z červenej ryby, nápady a tipy

Pravidlá pre sendviče

Čo je to sendvič? Krajec chleba, namazaný maslom, s plnkou navrchu. Všetky ostatné nápady a fantázie sa točia okolo toho.

Chlieb môže byť akýkoľvek – pšeničný, ražný, celozrnný alebo bezlepkový. Môžete si ho vziať čerstvé alebo opečené v hriankovači alebo na panvici. Vhodná je žemľa, bruschetta, galette, alebo vafle.

Sendvič s červenou rybou môže byť otvorený alebo zatvorený. Len to nie je zvykom jesť horúce.

Sendviče s červenou rybou a maslom - obojstranne výhodná kombinácia chutí
Sendviče s červenou rybou a maslom – obojstranne výhodná kombinácia chutí

Maslo na sendviči z červenej ryby je klasika. A potom rôzne nátierky, mäkké syry, majonézy, omáčky – tam je priestor na fantáziu! Hlavná vec je, že toto všetko je kombinované s ďalšími prísadami okrem červenej ryby. Dôležitý je aj účel chlebíka – bude sa podávať na raňajky, odnesie v obedárskom boxe do kancelárie alebo na letnú prechádzku do prírody? A ešte jeden detail: za každých podmienok by sa mal sendvič pohodlne jesť bez toho, aby sa zašpinil od hlavy po päty.

Najlepšie kombinácie

Najlepšie kombinácie na sendviči z červenej ryby sú tie, ktoré vyhovujú vášmu osobnému vkusu.

Klasika – biely rožok alebo chlieb, maslo alebo mäkký syr, plátok solenej ryby a čerstvá uhorka. Tento rýchly sendvič je skvelými raňajkami alebo občerstvením počas dňa. Čerstvá uhorka môže byť nahradená listami šalátu.

Klasická kombinácia bieleho chleba, masla a červenej ryby je dobrý nápad na raňajky
Klasická kombinácia bieleho chleba, masla a červenej ryby je dobrý nápad na raňajky

Plátok avokáda bude vyzerať skvele spolu s uhorkou na plátku bieleho chleba alebo sušienok. Avokádo môžeme pokvapkať citrónovou šťavou. A pár kvapiek citrónovej šťavy samotnej rybe neublíži.

Žiadna uhorka alebo avokádo? Na tenké plátky nakrájané mladé reďkovky sú dokonalé. Na tento sendvič použite ražný chlieb a určite maslo.

V sendviči s červenou rybou sú vítanými hosťami aj kruh veľkej sladkej paradajky alebo polovice čerešne.

Chcete trochu pikantné? Vezmite tenké cibuľové krúžky, ale určite červené, sladké.

Určite použite širokú škálu listových šalátov – rímsku, hlávkový šalát, rukolu, kukuricu, čínsku kapustu – čo máte radi a čo máte v chladničke.

Nezabudnite na zeleň: vetvička kôpru alebo petržlenu sa vždy zídu.

Vajíčka v akejkoľvek podobe sa hodia k slanému rybiemu chlebíčku. Najjednoduchšia vec je natvrdo uvarené vajíčko. A ak viete, ako variť pošírované vajcia, raňajky budú jednoducho očarujúce! Tento sendvič určite potrebuje holandskú omáčku.

Sendviče s červenou rybou, uhorkou a vajcom na čiernom chlebe so semienkami vyzerajú veľmi elegantne
Sendviče s červenou rybou, uhorkou a vajcom na čiernom chlebe so semienkami vyzerajú veľmi elegantne

Červená solená ryba miluje krémovú chuť. Šľahačka sa hodí k maslu, majonéze a mäkkému syru a dodáva jemnosť. Takéto zmesi je dobré ochutiť nadrobno nasekaným kôprom.

Mastnú, nekyslú kyslú smotanu môžeme natrieť aj na chlieb alebo na slanú rybu. Ďalšie možnosti nátierky sú syr ricotta alebo nekyslý mäkký tvaroh.

Malé množstvo chrenu v akejkoľvek smotanovej omáčke dodá chuti jas. Tu to však netreba preháňať.

Netradičné lahodné kombinácie

Najneobvyklejšia kombinácia, ktorá sa mi veľmi páčila, bola kombinácia červenej nasolenej ryby a tenkého plátku varenej repy. Skúste si na sendvič s červenou rybou dať plátok cvikly, nebudete ľutovať. Ale určite pod rybu, a nie na ňu.

Krémová omáčka získa veľmi zaujímavú chuť, ak do nej pridáte pyré zo zeleného hrášku. Toto je zaujímavá možnosť pre sviatočné občerstvenie.

Nezvyčajná kombinácia: sladkosť hrachovej peny a trocha feferónky dopĺňajú jemnú chuť ryby.
Nezvyčajná kombinácia: sladkosť hrachovej peny a trocha feferónky dopĺňajú jemnú chuť ryby.

Ak do masla pridáte zrelé avokádo a všetko dobre prešľaháte mixérom, dodáte svojmu chlebíčku úžitok, chuť a ľahkosť. A ak roztlačíte avokádo, nalejete doň trochu olivového oleja a pár kvapiek citrónovej šťavy, získate skvelú nátierku na sendvič s červenou rybou.

Niekoľko púčikov kapary vytvorí zaujímavú hru chutí! Slaná ryba, štipľavá kaparová chuť a krémová jemnosť – stojí za to vyskúšať.

A nakoniec najneočakávanejšia kombinácia je podľa mňa s plátkom kiwi. To je už niečo z haute cuisine.

Omáčky, koreniny, koreniny a iné prísady pre červené ryby v sendviči

Červené solené ryby milujú krémové príchute: nesolené maslo, smotanové syry, smotana, majonéza. Na rozjasnenie chuti môžete pridať trochu chrenu, cesnaku, čerstvo mletého čierneho korenia, štipku červenej feferónky alebo údenej papriky, citrónovú kôru, nasekaný kôpor, petržlenovú vňať, kapary. Mali by ste však pamätať na to, že solená červená ryba má jemnú chuť a nemali by ste ju preháňať nadbytočnými bylinkami a korením.

Sendviče s červenou rybou, uhorkou a kaparami
Sendviče s červenou rybou, uhorkou a kaparami

Skúste do smotanového syra alebo šľahačky pridať trochu čerstvého tymiánu a dijonskej horčice (môžete použiť zrnká). Krémová omáčka môže dostať paradajkovú príchuť pridaním trochy kečupu.

A pikantná bazalka sa hodí k tradičnému listovému šalátu.

Čo nedávať do sendviča s červenou rybou a prečo

To je, samozrejme, vec vkusu. Ale podľa môjho názoru existuje niekoľko produktov, ktoré sú úplne nevhodné na sendvič s červenou rybou. Napríklad by mi nikdy nenapadlo dať do takéhoto chlebíka varené zemiaky alebo vyprážanú cuketu – to sú samozrejmé veci.

Úplne nevhodné sú aj jedlá s horkosťou, napríklad šalát z radicchio.

Tekutá omáčka sa na chlebíčky veľmi nehodí – určite vytečie. Nátierky je lepšie voliť hustejšie.

Recept na najlepší sendvič z červenej ryby

Tieto červené rybie sendviče sú ideálne na pridanie do obedového boxu vašich detí alebo do koša na nedeľný výlet. Takýto sendvič bude určite prínosom: má všetko – sacharidy, bielkoviny a vitamíny. Určite lepšie ako pouličný koláč.

Taký cool sendvič dá trochu práce
Taký cool sendvič dá trochu práce

Na prípravu sendviča potrebujete:

  • 3-4 buchty
  • 100 g smotanového syra
  • 1 polievková lyžica. l. majonéza
  • 1 lyžička. citrónová šťava
  • 2 vetvičky kôpru
  • 120 g solenej červenej ryby
  • 1/4 stonky zeleru
  • 1/4 strednej mrkvy
  • plátky paradajok (voliteľné)
  • soľ, čerstvo mleté ​​čierne korenie podľa chuti
  • listy šalátu
  1. Vopred vyberte syr z chladničky, aby sa zohrial na izbovú teplotu. To uľahčí zmiešanie s ostatnými ingredienciami a plnka v sendviči z červenej ryby bude jemnejšia.
  2. Stlačte šťavu z citróna. Citrónovú šťavu je možné nahradiť brusnicovou šťavou. V tomto prípade náplň získa svetloružový odtieň. Chuť to veľmi neovplyvní a určite pridá pár vitamínov.
  3. Mrkvu nastrúhame na jemnom alebo hrubom strúhadle. Je lepšie použiť veľkú: dôjde k miernemu chrumkaniu. Ale to je vec vkusu. Navyše to všetko závisí od toho, ako hlboko musíte túto zložku „skryť“ z pohľadu dieťaťa.
  4. Stopkový zeler nakrájajte ostrým nožom na veľmi tenké plátky. Je lepšie použiť hornú časť: je mäkšia a šťavnatejšia. Môžete si vziať aj niekoľko listov. Nakrájajte kôpor. Mimochodom: ak zeler nevyhovuje vašej chuti, môžete ho nahradiť varenou repou. Tiež užitočné a krásne.
  5. Rybu nakrájame na malé kúsky a zmiešame s mrkvou, zelerom, kôprom a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme jemný smotanový syr, majonézu a premiešame. Pridajte soľ podľa chuti, korenie, ak chcete.
  6. Žemle prekrojíme na polovicu. Na spodok žemle položíme listy šalátu a na listy šalátu opatrne položíme pripravenú „plnku“. Ak chcete, pridajte na vrch plátky paradajok. Ale jesť sendvič s paradajkami je trochu ťažšie.

Ak sa vám žemľa pre takýto sendvič nezdá veľmi vhodná, môžete namiesto toho použiť pita chlieb. Natieranie a vaľkanie je tiež skvelý nápad na slaný rybí sendvič na občerstvenie.

Ak si všimnete chybu alebo nepresnosť, dajte nám vedieť. #červená ryba #sendvičSÚVISIACE MATERIÁLYKOMENTÁREPridať komentár Ešte viac receptov a chutných nápadov na našich sociálnych sieťach

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik