Grilované a grilované šampiňóny: tajomstvá a triky šéfkuchárov. 8 najlepších receptov

Grilované a grilované šampiňóny: tajomstvá a triky šéfkuchárov. 8 najlepších receptov

Grilované a grilované šampiňóny: tajomstvá a triky šéfkuchárov. 8 najlepších receptov

Šampiňóny sú veľmi podceňovaným produktom. Mnoho ľudí považuje tieto huby za bez chuti, ale nie je to úplne pravda. Po prvé, ak ich správne opečiete, rozpustíte všetku prebytočnú tekutinu a skaramelizujete, objaví sa výrazná hubová chuť. A po druhé, šampiňóny sú vynikajúce špongia» podľa textúry sa dajú marinovať, pričom dodávajú najrôznejšie chute s použitím rôznych octov, korenín, korenín a potom sa používajú ako hlavná zložka pre veľké množstvo jedál.

Grilované šampiňóny na grile

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Grilované šampiňóny
  • Šampiňóny na grile
  • Grilované šampiňóny
  • Grilované šampiňóny s bylinkami
  • Šampiňóny na grile
  • Šampiňónové špízy
  • Šampiňónový kebab
  • Kebab na rumunský spôsob

Mimochodom, s týmito hubami existuje jeden malý trik, ktorý kuchári často používajú na to, aby bolo jedlo ekonomické, ale s chuťou, ktorá si nárokuje hviezdu Michelin – jednoduché šampiňóny sú posypané hubovým práškom vyrobeným z divokých ušľachtilých húb. Výsledkom je, že sa na vašom stole objaví jedlo s chuťou a vôňou lesa, hoci sú to stále tie isté obyčajné lacné a dostupné šampiňóny pestované v skleníkoch.

A druhým trikom, ktorý vám pomôže odhaliť skutočnú krásu šampiňónov, je varenie nad uhlím. Toto je metóda, ktorá hubám dodá magickú dymovú arómu. V našom výbere grilovaných a grilovaných šampiňónov nájdete zaujímavé recepty s rôznymi marinádami, ktoré oceníte nielen vy, ale aj všetci vaši priatelia a rodina! Leto je čas na pikniky v prírode a kebaby na nich nemusia byť nevyhnutne z mäsa. Skúste variť huby na ohni všetci vegetariáni ocenia tieto šampiňónové špízy.

Grilované šampiňóny

Grilované šampiňóny príjemne spestria menu piknikovej alebo grilovacej párty na chate, „rozriedia“ tradičné kebaby z bravčového, jahňacieho, hydinového či rybieho. Huby môžu byť použité ako prídavok k mäsu alebo ako samostatné jedlo, najmä pre vegetariánov alebo ľudí nalačno. Stojí za zmienku, že grilované šampiňóny sa veľmi líšia od tých, ktoré sú vyprážané na panvici, a to k lepšiemu: zachovávajú si svoj tvar, štruktúru a prirodzenú chuť. A ak huby navyše marinujete, ako odporúčame, ich vôňa si podmaní aj tých najpresvedčenejších mäsiarov.

Grilované šampiňóny
Grilované šampiňóny

Na prípravu potrebujete:

  • 1214 veľkých šampiňónov
  • 23 polievkové lyžice. l. olivový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • morská soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • sušený rozmarín na špičke noža
  1. Pripravte si suroviny na marinádu na huby. Ošúpeme strúčiky cesnaku a nakrájame na polovice. Vložte do malej misky alebo špeciálnej malty.
  2. K cesnaku pridáme štipku morskej soli a sušený rozmarín. Rozdrvte paličkou alebo drvičom na konzistenciu pyré. Nalejte olivový olej a premiešajte. Podľa chuti pridajte trochu soli a korenia.
  3. Šampiňóny utrite vlhkou handričkou a v prípade potreby očistite. Odstráňte nohy (nebudete ich potrebovať, použite ich na iné jedlá). Klobúky premiestnite do veľkej misy.
  4. Klobúčiky húb zalejeme cesnakovou marinádou, prikryjeme pokrievkou a necháme 30 minút pôsobiť. Potom huby položte vypuklou stranou nahor na rozohriaty gril a opekajte 6-8 minút.

Užitočný tip: Ak chcete grilovať kompletné vegetariánske jedlo, pridajte k hubám papriku, pevné (ale zrelé) paradajky, cuketu a baklažán.

Mimochodom: pred podávaním môžu byť grilované šampiňóny posypané nasekanými bylinkami a/alebo strúhaným syrom, pokiaľ to, samozrejme, nie je v rozpore s vašimi potravinovými „presvedčeniami“.

Šampiňóny na grile

Potešte seba, svojich priateľov a blízkych šampiňónmi na grile. Toto aromatické, korenisto-sladké predjedlo totiž dokonale zaženie váš hlad pri príprave grilovačky alebo iného hlavného jedla.

Šampiňóny na grile
Šampiňóny na grile

Na prípravu potrebujete:

  • 500 g šampiňónov
  • 100 ml sójovej omáčky
  • 34 strúčiky cesnaku
  • 1 zväzok zelene
  • 1 polievková lyžica. l. med
  1. Umyte šampiňóny a vložte do pohára. Soľ, korenie, pridajte sójovú omáčku zmiešanú s medom (podľa chuti).
  2. Pridajte nasekané bylinky a cesnak (34 klinčeky). Nechajte marinovať: najlepšie cez noc, ale ak nemáte čas, tak aspoň 2 hodiny.
  3. Huby položte na špajle a potrite rastlinným olejom.
  4. Smažte na žeravom uhlí ako kebab do zlatista. Počas vyprážania polievame marinádou. Dobrú chuť!

Poznámka pre hostiteľku: Aby boli grilované šampiňóny ešte chutnejšie, podávajte ich s cesnakom upraženým na drevenom uhlí. Po tepelnej úprave stratí štipľavosť, nie však vôňu a chuť.

Mimochodom: ak plánujete grilovať len čiapky, tak nožičky húb nevyhadzujte. Môžu byť zmrazené a potom pridané do polievky alebo mnohých iných jedál.

Grilované šampiňóny

Grilované šampiňóny majú úplne novú, nezvyčajnú chuť. Z jednej strany vyprážaná kôrka a z druhej veľmi šťavnatá korenistá dužina. Môže to byť len príloha na grilovanie, alebo to môže byť výborné predjedlo.

Grilované šampiňóny
Grilované šampiňóny

Na prípravu potrebujete:

  • 300 g šampiňónov
  • 3 polievkové lyžice. l. sójová omáčka
  • 1 čili paprička
  • štipka tymiánu
  • 1 polievková lyžica. l. feta
  1. Umyte šampiňóny a vložte ich do nádoby na marinovanie. Zalejeme sójovou omáčkou, pridáme tymián a nadrobno nakrájanú čili papričku. Umiestnite veko na nádobu a pretrepte. Nechajte 20 minút marinovať.
  2. Huby položíme na gril a opečieme z oboch strán. Keď sa huby začnú vráskať, môžete ich odstrániť.
  3. Hotové huby posypeme nadrobenou fetou a bylinkami. Dobrú chuť!

Užitočný tip: huby netreba soliť, pretože sa používa sójová omáčka.

Poznámka pre hostiteľku: chilli papričku nie je potrebné použiť.

Grilované šampiňóny s bylinkami

Letný čas láka k oddychu v prírode. Stretnutia sú vždy spojené s grilovaním. Ponúkame vám recept, ktorý spestrí váš jedálniček.

Grilované šampiňóny s bylinkami
Grilované šampiňóny s bylinkami

Na prípravu potrebujete:

  • 3 polievkové lyžice. l. olivový olej
  • 812 veľkých šampiňónov
  • 810 vetvičiek rozmarínu
  • 1 zväzok byliniek (rozmarín, majorán, šalvia)
  • soľ
  1. Aromatické koreniny nasekáme ostrým nožom nadrobno (mali by ste skončiť s 1 vrchovatou polievkovou lyžicou). Nalejte olej do hlbokého taniera, zmiešajte s korením a štipkou soli, dobre premiešajte a nechajte 1 minútu postáť.
  2. Očistené klobúčiky húb utrite čistou navlhčenou handričkou alebo papierovou utierkou a polejte ochuteným olejom, pričom ich krúžte v miske. Nechajte pôsobiť 1 minútu. Klobúčiky prepichneme vetvičkou rozmarínu, položíme na dobre rozohriaty gril a opekáme 2 minúty z každej strany. Podávajte horúce.

Poznámka pre hostiteľku: tieto grilované šampiňóny sa ideálne podávajú s jemnou a ľahkou omáčkou, napríklad na báze gréckeho jogurtu s cesnakom a koriandrom, alebo môžete použiť aj tatarku.

Mimochodom: tento šampiňónový kebab možno diverzifikovať pridaním čerstvej zeleniny do špíz, ako sú cherry paradajky, strúčiky cesnaku, viacfarebná sladká paprika a kúsky cukety.

Šampiňóny na grile

Grilovaná zelenina je skvelou alternatívou k vyprážanej. Sú aromatickejšie a chutnejšie a zachovávajú si viac prospešných vlastností.

Šampiňóny na grile
Šampiňóny na grile

Na prípravu potrebujete:

  • 300 g šampiňónov
  • 2 papriky
  • 400 g cherry paradajok
  • 1 veľká cibuľa

Na marinádu:

  • 200 g kyslej smotany 20%
  • 1 lyžička. rozmarín
  • 1 lyžička. bazilika
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • soľ
  1. Všetku zeleninu umyte a osušte, ošúpte cibuľu a nakrájajte na veľké krúžky, papriku rozdeľte na štyri časti.
  2. Pripravte si marinádu. Rozdrvte cesnak a kombinujte s kyslou smotanou a korením, premiešajte. Zeleninu marinujte 2 hodiny.
  3. Striedavo napichajte zeleninu a huby na špízy a pečte na uhlí, kým sa neuvaria. Hotové jedlo môžeme posypať bylinkami. Dobrú chuť.

Poznámka pre hostesku: zvyšnú marinádu môžete použiť ako omáčku, pridať viac kyslej smotany a nasekaných aromatických bylín. Pre pikantnosť môžete do kyslej smotany pridať majonézu a horčicu.

Mimochodom: zvyšky z takého kebabu šampiňónov so zeleninou sa potom dajú použiť na prípravu výdatného zemiakového šalátu. Môžu sa použiť aj zemiaky varené na drevenom uhlí

Šampiňónové špízy

Krása týchto kebabov je v tom, že sa dajú variť aj na panvici. Lepšie by bolo, samozrejme, keby to bola grilovacia panvica.

Šampiňónové špízy
Šampiňónové špízy

Na prípravu potrebujete:

  • 300 g šampiňónov
  • 2 sladké papriky
  • 1 pór (iba biela časť)
  • 2 polievkové lyžice. l. sójová omáčka
  • 4 polievkové lyžice. l. rastlinný olej
  • 1/2 lyžičky. korenie garam masala
  1. Umyte šampiňóny, každú hubu prekrojte na polovicu. Papriku umyte, odstráňte jadro, nakrájajte na stredné kocky. Pór umyjeme, rozrežeme pozdĺžne na 2 časti a potom nakrájame na stredné polkruhy.
  2. Do misky dáme huby a zeleninu, pridáme olej a sójovú omáčku, ochutíme garam masalou a premiešame. Nechajte 1 hodinu.
  3. Huby a zeleninu naukladáme na drevené špajle a grilujeme 3 minúty z každej strany.

Poznámka pre gazdinú: zelenú časť póru nevyhadzujte, je výborný na varenie vývarov alebo aj na pečenie. Môže byť zmrazený alebo sušený v drvenej forme.

Mimochodom: ideálnou prílohou k tomuto kebabu zo šampiňónov a zeleniny s garam masalou by bola predvarená ryža alebo pečené zemiaky. Vyberte si omáčku na báze svetlého jogurtu s feferónkou.

Šampiňónový kebab

Šampiňónový kebab môže byť výbornou alternatívou grilovaného alebo grilovaného mäsa. Alebo sa mu stane dôstojným doprovodom. Šampiňón je huba, ktorá je chuťovo a aromaticky neutrálna a ľahko sa prispôsobuje prílohám. Tieto huby sú obzvlášť chutné v smotanovej syrovej omáčke, ktorá sa pripravuje ako fondue. Smotanu priveďte do varu, pridajte syr a miešajte, kým sa nestane hustá, viskózna hmota. V takejto krémovej marináde bude hubový kebab jemný, ale veľmi výživný – pevný proteín! Ak chcete mať omáčku trochu pikantnejšiu a aromatickejšiu, môžete do syrovej zmesi pridať trochu najemno nastrúhaného cesnaku.

Šampiňónový kebab
Šampiňónový kebab

Na prípravu potrebujete:

  • 200 g šampiňónov
  • 120 ml smotany 20% tuku
  • 120 g syra čedar
  • 1 lyžička. údená paprika
  1. Na prípravu šampiňónového kebabu nastrúhajte syr na jemnom strúhadle. Nalejte smotanu do hrnca a priveďte do varu. Odstráňte z tepla, pridajte syr a miešajte, kým sa syr neroztopí.
  2. Huby utrite vlhkou utierkou, vložte do misy a posypte paprikou. Misou pretrepávame, kým paprika rovnomerne nepokryje huby. Nechajte pôsobiť 10 minút. Každý hríb ponorte do tvarohovej zmesi a napichnite na špízy.
  3. Predhrejte gril alebo gril a hubové špízy opečte na žeravom uhlí do zlatista, asi 7-8 minút. Kebab niekoľkokrát otočte, aby ste sa uistili, že huby sú dôkladne uvarené.

Užitočné tipy: na grilovanie sú vhodné najlepšie veľké alebo stredne veľké šampiňóny. Keďže huby obsahujú veľa vody, môžu sa pri varení vyprážať a stratiť až polovicu svojej hmotnosti.

Poznámka pre gazdinú: stredne veľké šampiňóny je možné variť spolu s nôžkami, pre veľké je vhodné nechať len čiapky – uľahčíte ich navliekanie na špíz; A kebab bude krajší.

Kebab na rumunský spôsob

Rumunské kebaby sú perfektným letným jedlom…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik