Grilovaný baklažán so syrom stracciatella a paradajkami

K receptu

Zo všetkých druhov zeleniny sú baklažány chuťou a textúrou najviac podobné mäsu, čo z nich robí skvelú vegetariánsku alternatívu k steaku. Grilovanie baklažánov je veľmi jednoduchá záležitosť: stačí dobre rozohriať uhlíky a opekať baklažány zo všetkých strán, kým nezuhoľnieva hrubá šupka. Nebojte sa to prehnať – vnútro baklažánu zostane jemné a šťavnaté, no získa ľahkú dymovú príchuť. K syru sa hodí baklažánové steaky. V recepte prezrádzame tajomstvo domácej výroby stracciatelly z mozzarelly a smotany.

zložitosť: priemer Kalórie: 1529,18 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Pridať. čas: 3 hodiny Použité: 20,46 g/141,22 g/37,79Hlavný chodINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 malé baklažány 2 ružové paradajky 4 polievkové lyžice. l. ustricová omáčka 2 lyžičky. slnečnicový olej 4 vetvičky koriandraNa omáčku:200 g mrazeného rakytníka 200 g slnečnicového oleja 1 lyžička. SaharaPre stracciatellu:120 g mozzarelly 200 ml smotany 20% tuku Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte stracciatellu. Vyberte mozzarellu z nálevu, rozdeľte ju na vlákna a vložte do pohára alebo nádoby. Nalejte smotanu, pevne prikryte a vložte do chladničky na 3 hodiny alebo cez noc. Počas tejto doby získa mozzarella výraznú krémovú chuť a špecifickú textúru.

Krok 2

Predhrejte gril. Baklažány na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a položíme na gril. Pečte, otočte na rôzne strany, 20 minút. Preložíme na dosku, mierne ochladíme a odstránime kožu.

Krok 3

Paradajky nakrájame na plátky. Odstráňte stonky a jemne nakrájajte listy koriandra. Paradajky skombinujte s bylinkami, pridajte soľ, korenie a rastlinný olej.

Krok 4

Pripravte omáčku. Rakytník pretrieme cez jemné sitko, spojíme so slnečnicovým olejom a cukrom a rozšľaháme mixérom.

Krok 5

Baklažány prekrojíme pozdĺžne na polovicu, potrieme ustricovou omáčkou a poukladáme na taniere. Pridáme paradajkový šalát a stracciatellu a navrch polejeme rakytníkovou omáčkou.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Omáčka z rakytníka by nemala byť sladká, cukor v receptúre je potrebný na vyrovnanie kyslosti bobúľ. Vyskúšajte pripravenú omáčku: ak sú bobule príliš kyslé, pridajte podľa chuti trochu cukru.

UŽITOČNÉ RADY

Ak nemáte po ruke gril, môžete baklažány piecť celé v rúre v režime grilovania pri maximálnej teplote, kým šupka nesčernie.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 2,69 g (3,36 % dennej hodnoty) • tuky 17,33 g (19,26 %) • uhľohydráty 6,24 g (3,71 %) • kcal 187,17 (10,41 %) • sodík 57,63 mg (3,97 %) • cukor celkom (3,86 g) 7,72 %) • EFA 4,52 g (22,60 %) • vláknina 1,93 g (6,43 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik