Kuracia pečeň v pohári
K receptu
Kuracia pečeň v tégliku je mimoriadny pokrm nielen svojim zložením, ale aj spôsobom prípravy. Všetko na ňom je dovedené k dokonalosti – od chutného vzhľadu a jemnej chuti až po pohodlie pri skladovaní hotového výrobku – čo môže byť lepšie ako sklenená nádoba? Náš recept navrhuje naplniť nádobu striedajúcimi sa vrstvami pečene, cibule a zelených jabĺk, ale variácie sú tiež celkom prijateľné, napríklad namiesto jabĺk si môžete vziať plátky hustej hrušky alebo dule, namiesto cibule môžete použiť šalotku a milenky pikantných a výrazných chutí môže zvýšiť množstvo korenia – pridajte muškátový oriešok, koriander, oregano alebo tymian, skrátka máte obrovský priestor na experimentovanie a buďte si istí, že takmer všetko dopadne úspešne. Hlavná vec je starostlivo spracovať pečeň a nezabudnúť ju dochutiť dobrým maslom!
zložitosť: ľahko Kalórie: 397,80 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 1 hodina Pridať. čas: 15 min Použité: 34,59 g/23,01 g/12,68RúraPečenieVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 3 PORCIEKuracia pečeň 500 gzelené jablko 1 kusCibuľa 1 kusCesnak sušený 1 lyžičkaČerstvý tymián 3 pobočkyCitrónová šťava 1 lyžičkaMaslo 40 gSoľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Kuraciu pečeň dôkladne spracujeme. Odstráňte tuk a žily, vložte do cedníka alebo sita a opláchnite studenou vodou. Pečeň necháme 5 minút v cedníku, aby vytiekla všetka tekutina.
Krok 2
Pečeň vložte do misy, pridajte soľ, korenie a sušený cesnak a jemne premiešajte vareškou. Pečeň nechajte v korení 5 minút, aby bola nasýtená arómami.
Krok 3
Jablko prekrojíme na polovicu a odstránime jadierka. Polovice nakrájajte na tenké plátky. Plátky jablka pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu tiež pozdĺžne prekrojte a nakrájajte na polovičné kolieska.
Krok 4
Na dno sklenenej nádoby položte vrstvu cibule. Potom pridajte vrstvu pečene a jabĺk. Vrstvy opakujte, kým sa vám neminú suroviny. Vrchná vrstva by mala byť jablká.
Krok 5
Pridajte maslo do nádoby. Nádobu prikryte dvojitou vrstvou fólie a pevne ju pritlačte k hrdlu. Vo fólii urobte niekoľko vpichov nožom, sú potrebné na únik pary.
Krok 6
Umiestnite rošt na stredný rošt studenej rúry. Nádobu umiestnite do stredu roštu. Nastavte ohrev rúry na 190 °C. Pečeň varíme 30 minút.
Krok 7
Vypnite rúru a nechajte nádobu v nej ďalších 20 minút. Pečeň opatrne vyberte. Podávame teplé ako hlavné jedlo alebo studené ako predjedlo.
UŽITOČNÉ RADY
Kuraciu pečeň pripravenú v dóze môžete rozdrviť v mixéri do hladka – získate skvelú paštétu, ktorú môžete natrieť na bagetový toast alebo na plátky chleba Borodino a podávať ako studené predjedlo.
MIMOchodom
Pomocou tohto princípu môžete variť nielen kuraciu pečeň. Vyskúšajte jedlo z morčacej alebo králičej pečene, prípadne z hovädzej či teľacej pečene nakrájanej na malé kúsky.