Kyslá kapusta s uhorkami

K receptu

Pripravovali ste už na zimu kyslú kapustu s uhorkami? Ak nie, vezmite si náš praxou overený recept a implementujte ho, keď budete mať čas a chuť. Príprava jedla je pomerne jednoduchá, ale výsledkom je kyslá kapusta a nakladané uhorky, ktoré sa dajú použiť spolu (slúžia ako občerstvenie) aj samostatne. Podstata procesu je jednoduchá a veľmi známa tým, ktorí milujú domáce uhorky a marinády. Všetku zeleninu nakrájame, osolíme a necháme niekoľko dní kvasiť. Potom sa hotová kyslá kapusta s uhorkami vloží do pohárov a odošle sa do chladničky (alebo pivnice) na uskladnenie. Jednoduché a chutné!

zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 20 min Pridať. čas: 96 hPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍbiela kapusta – 1–1,5 kg mrkva – 300 g čerstvé uhorky – 500 g soľ – 2 polievkové lyžice. l.cukor – 3/4 lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie. Z hlávky kapusty odstráňte vrchné listy. Odložte si pár čistých. Kapustu prekrojíme na polovicu a odstránime stopku. Nakrájajte na tenké pásiky. Preložíme do misky.

Krok 2

Mrkvu ošúpeme, dôkladne umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridajte do nakrájanej kapusty. Posypeme polovicou soli a cukru a rukami potrieme, aby pustili šťavu.

Krok 3

Uhorky umyte a osušte. Odrežte konce. Ovocie nakrájajte na dlhé plátky. Umiestnite tretinu kapusty a mrkvy do čistej 3-litrovej nádoby. Umiestnite polovicu uhoriek a posypte 1/2 polievkovou lyžicou soli.

Krok 4

Umiestnite ďalšiu tretinu kapusty a mrkvy, potom zvyšné uhorky. Posypte 1/2 lyžičky soli. Umiestnite zvyšnú kapustu a mrkvu. Prikryjeme kapustnými listami. Umiestnite tlak na vrch.

Krok 5

Nechajte kapustu s mrkvou a uhorkami 3-4 dni pri izbovej teplote. Na druhý deň a všetky nasledujúce dni prepichnite obsah nádoby dlhými špajľami až na dno, aby sa uvoľnili plyny vznikajúce pri kvasení.

Krok 6

Hotovú kapustu s uhorkami (mali by získať zelenkasto-olivovú farbu) naukladáme do menších pohárov, prikryjeme plastovými viečkami a uložíme do chladničky.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Na morenie spolu s kapustou je najlepšie vziať čerstvé malé uhorky. Aby boli chrumkavé, namočte ich na pár hodín do studenej vody.

MIMOchodom

Nakladané uhorky sa môžu používať rovnakým spôsobom ako nakladané uhorky, to znamená, že sa konzumujú v čistej forme alebo sa pridávajú do akýchkoľvek šalátov (napríklad novoročný olivier alebo vinaigrette).

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik