Nakladané paradajky na zimu

K receptu

Na zimu radi pripravujeme nakladané paradajky, a preto má takmer každá gazdinka svoj recept. Prečo však neskúsiť niečo nové?! Navyše náš recept bol opakovane testovaný v praxi a potvrdil svoju platnosť. Nakladané paradajky sú veľmi aromatické a chutné a dobre sa skladujú aj bez chladenia. Čo sa týka korenín a byliniek, nezabudnite, že ich množstvo je možné upraviť podľa želania. Majú vaši blízki radšej pikantnú chuť? K nakladaným paradajkám pridajte veľa cesnaku (alebo aj malú sušenú čili papričku) a rozmaznávajte svoju domácnosť touto slanou maškrtou v zime tak často, ako len chcete.

zložitosť: ľahko Kalórie: 61,98 kcal/porcia Porcie: 12 varenie: 1 hodina Použité: 2,00 g/0,35 g/13,17PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍcesnak – 1 listy ríbezlí čerešňové listy paradajky – 1,5-2 kg korenie – 10-12 ks bobkový list – 3 ks sušený kôpor (kvetenstvo) – pitná voda – 1,2 l soľ – 2 polievkové lyžice. l.cukor – 3 lyžice. l.octová esencia – 1 polievková lyžica. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na morenie paradajok na zimu. Hlavu cesnaku ošúpeme a rozdelíme na strúčiky. Každý z nich ošúpeme. Klinčeky nakrájame na polovice.

Krok 2

Listy ríbezlí, čerešní a chrenu dôkladne umyte pod tečúcou vodou. Osušte rozotrením na papierovej utierke. Listy chrenu je možné nakrájať na široké pásiky.

Krok 3

Paradajky na morenie na zimu dôkladne umyte a osušte uterákom. Vysterilizujte trojlitrovú nádobu akoukoľvek metódou, ktorú poznáte. Nechajte úplne vyschnúť.

Krok 4

Pripravené listy, cesnak a korenie, bobkový list a suché súkvetia kôpru vložte do pripravenej nádoby. Položte paradajky na vrch – tesne, ale snažte sa nepoškodiť ovocie.

Krok 5

Na marinádu priveďte do varu vodu so soľou a cukrom. Okamžite nalejte paradajky do pohára. Zakryte ho pokrievkou a nechajte 10 minút pôsobiť. Potom marinádu scedíme, prevaríme a paradajky nalejeme späť do pohára. Toto zopakujte ešte dvakrát.

Krok 6

Urobte konečnú náplň a do nádoby pridajte octovú esenciu. Zrolujte veko nádoby s paradajkami a otočte ju na zloženú utierku. Nechajte vychladnúť a vyberte nakladané paradajky na uskladnenie.

UŽITOČNÉ RADY

Nakladané paradajky na zimu budú neuveriteľne voňavé, ak do nádoby pridáte spolu s ovocím aj pár púčikov klinčekov. Nemali by ste dávať viac, pretože toto korenie je dosť silné.

MIMOchodom

Nakladané paradajky na zimu je možné pripraviť nie v jednej veľkej nádobe, ale v niekoľkých menších. V tomto prípade určte množstvo marinády experimentálne, ale dodržujte pomery vody, soli a cukru uvedené v recepte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik