Paradajky v paradajkovej šťave

K receptu

Už ste niekedy pripravovali paradajky v paradajkovej šťave na zimu? Vynikajúca možnosť, vezmite ma za slovo! Je tiež pekné, že tieto paradajky sa neuveriteľne ľahko pripravujú a netrvajú príliš dlho. Ovocie stačí umyť, vložiť do sterilizovaných pohárov a zaliať horúcou paradajkovou šťavou. Nič zvláštne, ale tento prípravok má každý rád a zmizne zo stola ako prvý. Paradajky v paradajkovej šťave môžete jednoducho skladovať na suchom a tmavom mieste, no pre väčšiu istotu je lepšie na tento účel použiť chladničku.

zložitosť: ľahko Kalórie: 274,80 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 10 min Použité: 11,90 g/2,39 g/52,33PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUparadajková šťava 1 l cukor 2 ČL soľ 2 ČL nové korenie 6 ks zrniek čierneho korenia 10 ks bobkový list 2 ks ocot 9% 2 ČL cesnak – strúčiky 4 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Umyte paradajky. Poháre sterilizujte. Uvarte viečka. Na dno každej nádoby vložte nové korenie, čierne korenie a jeden bobkový list.

Krok 2

Koreničky naplníme paradajkami. Pokúste sa to urobiť dosť pevne, ale bez stláčania ovocia. Paradajky zalejte vriacou pitnou vodou a nechajte 5-7 minút odstáť.

Krok 3

Nalejte paradajkovú šťavu do hrnca. Pridajte soľ a cukor. Dajte na vysoký oheň a rýchlo priveďte do varu. Potom varte 3 minúty na miernom ohni. Nalejte ocot a premiešajte.

Krok 4

Vypustite vodu z plechoviek s paradajkami. Potom ich zalejeme vriacou paradajkovou šťavou. Prikryjeme pripravenými viečkami a zrolujeme. Otočte sa a zabaľte do teplej prikrývky. Takto necháme vychladnúť.

Krok 5

Úplne vychladnuté poháre paradajok skladujte v paradajkovej šťave. Toto predjedlo sa najlepšie podáva veľmi studené: takto bude chutnejšie.

UŽITOČNÉ RADY

Obmieňajte korenie na paradajkovú omáčku podľa vlastného uváženia. Môžete napríklad pridať pár púčikov klinčeka alebo celého koriandra: chuť prípravku bude pikantnejšia.

MIMOchodom

Poháre, v ktorých budete rolovať paradajky v paradajkovej šťave, dôkladne umyte a následne sterilizujte – v rúre alebo v mikrovlnke, ako ste zvyknutí. Potom nechajte nádobu vychladnúť a vysušiť.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik