K receptu
Nemusíte stráviť pol dňa pri sporáku, aby ste mohli obdivovať váš pokrm. Pripravte si pstruha podľa nášho receptu a presvedčíte sa o tom
zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodina 20 minútHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg filet zo pstruha morského bez kože 160 ml sójovej omáčky 150 ml tekutého medu 3 cm koreň zázvoru 3 strúčiky cesnaku Na šalát: 2 dlhé uhorky 2 strúčiky cesnaku 1 stredná červená cibuľa 70 g nakladaného zázvoru žerucha na podávanie soľ Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte marinádu na pstruhy. Cesnak a zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešajte sójovú omáčku a med, pridajte cesnak a zázvor.
Krok 2
Filet nakrájajte na porcie alebo ho nechajte vcelku. Filet vložíme do nádoby, prelejeme marinádou, prikryjeme fóliou a dáme na 1 hodinu do chladničky.
Krok 3
Uhorky ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na 4 časti. Lyžicou vyškrabeme semienka a uhorky nakrájame na 3-4 cm dlhé kúsky. Cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Nakladaný zázvor nasekáme nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy. Uhorky a cesnak zmiešame vo vrecúšku, osolíme a poriadne pretrepeme. Potom pridajte cibuľu a premiešajte. Nechajte pôsobiť 15 minút. v chladničke.
Krok 4
Predhrejte rúru na 140°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Pstruhy položte na plech a vložte do rúry. Celé filety pečieme 15 minút, porciované kúsky 10 minút.
Krok 5
Zároveň scedíme uhorky a pridáme zázvor.
Krok 6
Rybu položte na tanier a vedľa nej položte uhorkový šalát. Ozdobíme žeruchou a podávame.