Pečený pstruh s uhorkovým šalátom

K receptu

Nemusíte stráviť pol dňa pri sporáku, aby ste mohli obdivovať váš pokrm. Pripravte si pstruha podľa nášho receptu a presvedčíte sa o tom

zložitosť: ľahko Porcie: 4 varenie: 1 hodina 20 minútHlavný chodVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE1 kg filet zo pstruha morského bez kože 160 ml sójovej omáčky 150 ml tekutého medu 3 cm koreň zázvoru 3 strúčiky cesnaku Na šalát: 2 dlhé uhorky 2 strúčiky cesnaku 1 stredná červená cibuľa 70 g nakladaného zázvoru žerucha na podávanie soľ Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte marinádu na pstruhy. Cesnak a zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Zmiešajte sójovú omáčku a med, pridajte cesnak a zázvor.

Krok 2

Filet nakrájajte na porcie alebo ho nechajte vcelku. Filet vložíme do nádoby, prelejeme marinádou, prikryjeme fóliou a dáme na 1 hodinu do chladničky.

Krok 3

Uhorky ošúpeme a nakrájame pozdĺžne na 4 časti. Lyžicou vyškrabeme semienka a uhorky nakrájame na 3-4 cm dlhé kúsky. Cesnak ošúpeme a nasekáme najemno. Nakladaný zázvor nasekáme nadrobno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké polkruhy. Uhorky a cesnak zmiešame vo vrecúšku, osolíme a poriadne pretrepeme. Potom pridajte cibuľu a premiešajte. Nechajte pôsobiť 15 minút. v chladničke.

Krok 4

Predhrejte rúru na 140°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Pstruhy položte na plech a vložte do rúry. Celé filety pečieme 15 minút, porciované kúsky 10 minút.

Krok 5

Zároveň scedíme uhorky a pridáme zázvor.

Krok 6

Rybu položte na tanier a vedľa nej položte uhorkový šalát. Ozdobíme žeruchou a podávame.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik