Rassolnik s kapustou a kyslou uhorkou

K receptu

Rassolnik s kapustou a kyslou uhorkou sa dá pripraviť za niečo vyše pol hodiny, ak si vývar uvaríte vopred. Ak ste to neurobili, nechajte si načasovanie ešte pár hodín. A pamätajte, že v tomto prípade sa netreba ponáhľať! Mäso sa samozrejme dá krájať a uvarí sa rýchlejšie, ale vývar nestihne v krátkom čase získať správnu sýtosť. Preto je lepšie robiť všetko podľa pravidiel. Proces prípravy nálevu s kapustou a kyslou uhorkou je pomerne jednoduchý: všetky podrobnosti nájdete v našom recepte.

zložitosť: priemer Kalórie: 554,83 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 40 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 53,94 g/31,42 g/14,44VegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍhovädzie mäso na kosti 1 kgbiela kapusta 600 gzemiak 350 gcibule 150 gmrkva 100 gkyslé uhorky 4 ks.petržlen 50 gcesnak 2 klinčekyparadajkový pretlak 2 polievkové lyžice.rastlinný olej 2 polievkové lyžice.kyslá smotana na podávanie čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Začnite pripravovať vývar na nálev. Mäso vložte do hrnca, pridajte 3 litre studenej vody, položte na strednú teplotu a priveďte do varu. Znížte teplotu na minimum, dierovanou lyžicou odoberte penu. Vývar varíme 2 hodiny na miernom ohni.

Krok 2

Odstráňte mäso z panvice. Vývar precedíme cez jemné sitko do veľkého hrnca. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu ošúpeme, nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nakrájame na pásiky.

Krok 3

Na panvici zohrejte rastlinný olej. Pridajte pripravenú zeleninu – cibuľu a mrkvu – a smažte za stáleho miešania na strednom ohni asi 10 minút, kým nezhnedne. Pridajte paradajkovú pastu, nalejte 2 polievkové lyžice. l. vývar. Dusíme 5 minút.

Krok 4

Mäsový vývar položte na oheň. Na silnom ohni priveďte do varu. Nakrájajte kapustu. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky.

Krok 5

Do vriaceho vývaru vložte opečenú cibuľu a mrkvu. Varte 2 minúty. Pridajte zemiaky. Varte ďalších 10 minút na strednom ohni. Pridáme nakrájanú kapustu. Varte 5 minút.

Krok 6

Kyslé uhorky na uhorky nakrájame na tenké prúžky. Premiestnite ich do panvice s takmer hotovou polievkou spolu s cesnakom, ktorý prešiel lisom. Soľ a korenie podľa chuti. Varte na strednom ohni 5 minút.

Krok 7

Mäso nakrájame na malé kocky. Umyte petržlenovú vňať a odstráňte všetky hrubé stonky. Zvyšnú zeleň jemne nakrájajte. Do nálevu pridáme mäso a polovicu petržlenovej vňate. Panvicu prikryjeme pokrievkou a polievku necháme na horúcom sporáku 10 minút.

Krok 8

Horúcu kyslú polievku s kapustou a kyslými uhorkami nalejeme do servírovacích misiek. Do každého pridajte zvyšné bylinky a kyslú smotanu. Ihneď podávajte.

MIMOchodom

Ak chcete, nepridávajte paradajku do nálevu s kapustou: kyslé uhorky už dodajú polievke potrebnú príjemnú kyslosť. V tomto prípade sa pasta používa skôr na to, aby vývar dostal zaujímavejšiu farbu.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Rassolnik s kapustou a kyslou uhorkou je možné pripraviť nielen s mäsovým vývarom, ale aj s kuracím vývarom. Výsledkom bude ľahšia varianta, no rozhodne nie menej chutná.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik