K receptu
Šalát s údeným kuracím mäsom a paradajkami sa môže podávať aj na sviatočnom stole: jedlo vyzerá veľmi chutne a má veľmi originálnu chuť. Zároveň nie sú potrebné žiadne drahé prísady, čo, ako vidíte, je vždy príjemné. Vezmite údené kuracie mäso (filé alebo stehno), nakrájajte na malé kocky a vložte do šalátovej misy. Potom pridajte vrstvy cibule, nakrájané vajcia a syr, navrstvite majonézou a potom ozdobte na tenké plátky nakrájanými paradajkami. Recept je jednoduchý a zrozumiteľný pre každého a výsledok vyvoláva úprimný obdiv blízkych a domácich hostí.
zložitosť: ľahko Kalórie: 633,15 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 min Použité: 54,33 g/47,25 g/11,66ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEvajcia – 4 ks údené kuracie filety alebo dužina zo stehna – 400 g paradajky – 2 ks červená cibuľa – 1/2 ks petržlen – 1 vetvička tvrdý syr – 80 g majonéza – 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na šalát. Vajíčka uvaríme na tvrdo. Za týmto účelom ich umyte, vložte do naberačky a naplňte vodou. Priveďte do varu a varte 10 minút na strednom ohni.
Krok 2
Údené kurča nakrájame na tenké prúžky a červenú cibuľu na tenké polkolieska. Paradajku umyjeme, osušíme a zbavíme základne stopiek. Rozrežte na polovicu a nakrájajte na tenké plátky.
Krok 3
Vajcia na šalát ochlaďte pod tečúcou vodou a potom ich ošúpte. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle alebo roztlačte mačkadlom. Petržlenovú vňať umyjeme, osušíme a otrháme z konára listy.
Krok 4
Suroviny na šalát vrstvíme v tomto poradí: údené kura, cibuľa, majonéza, vajcia, syr a opäť majonéza. Na vrch pekne poukladáme plátky paradajok.
Krok 5
Pripravený vrstvený šalát ozdobíme údeným kuracím mäsom a paradajkami s petržlenovou vňaťou. Krátko odložíme do chladničky (asi 15 minút), potom podávame.
UŽITOČNÉ RADY
Šalát s údeným kuracím mäsom by sa nemal skladovať dlho, dokonca ani v chladničke, pretože paradajky v tomto prípade vytvoria šťavu, ktorá nebude mať najlepší vplyv na vzhľad jedla.
MIMOchodom
Namiesto údeného kuracieho mäsa môžete na tento šalát použiť aj varené alebo pečené kura. Napriek tomu je preferovaná možnosť navrhovaná v recepte, pretože vďaka nej chuť jedla získava vynikajúce dymové tóny.