K receptu
Šalát s uhorkami, paradajkami a vlašskými orechmi je letná klasika s jemným gruzínskym akcentom. Svetlý a svieži šalát z uhoriek, paradajok a červenej cibule s množstvom byliniek v nevšednej kombinácii s dresingom z nasekaných vlašských orechov a vínneho octu osloví tých, ktorých omrzeli jednoduchšie dresingy. Bohatá chuť vlašských orechov a jemná kyslosť octu zvýrazní vôňu zrelej sezónnej zeleniny a byliniek.
zložitosť: ľahko Kalórie: 200,60 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 5,65 g/16,57 g/8,65ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIEParadajka 3 ks.Uhorka 3 ks.Červená cibuľa 0,5 ks.Petržlen 2 pobočkyCilantro 2 pobočkyBazalka 2 pobočkySoľ ochutnaťČerstvo mleté čierne korenie ochutnaťNa tankovanie:Orech 100 gCesnak 2 klinčekyVínny ocot 1 polievková lyžica. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Paradajky nakrájame na plátky, uhorky na kolieska, cibuľu na tenké polkolieska. Odstráňte stonky a nahrubo nasekajte petržlenovú vňať, lístky koriandra a bazalky.
Šalát so zeleninou a vlašskými orechmi
Krok 2
Pripravte si dresing. Vložte cesnak a vlašské orechy do pohára ponorného mixéra. Zalejte 50 ml vody a rozdrvte do hladka. Pridajte vínny ocot a znova rozmixujte mixérom.
Šalát so zeleninou a vlašskými orechmi
Krok 3
Vložte zeleninu do veľkej šalátovej misy, pridajte soľ a korenie. Nalejte na orechový dresing a jemne premiešajte. Ak chcete, môžete do dresingu pridať 1-2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej.
Šalát so zeleninou a vlašskými orechmi
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 2,32 g (2,90 % dennej hodnoty) • tuky 7,07 g (7,86 %) • sacharidy 4,94 g (2,94 %) • kcal 85,22 (4,73 %) • sodík 210,06 mg (14,49 %) • cukor celkom 2,16 g ( 4,32 %) • EFA 0,68 g (3,40 %) • vláknina 1,47 g (4,90 %)
UŽITOČNÉ RADY
Šalát oblečte až tesne pred podávaním – zelenina pomerne rýchlo pustí šťavu a šalát môže stratiť vizuálnu príťažlivosť (aj keď stále zostane veľmi chutný).
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Šalát podávame ku grilu, pečenému mäsu alebo grilovanej rybe. Vynikajúcim doplnkom pri podávaní by bola omáčka z granátového jablka narsharab a vetvička estragónu.